Hij is geboren en getogen in Temse, dus mag je Ward Huygens (23) gerust een kind uit eigen streek noemen. Hoewel: hij heeft voetballend toch al wat watertjes doorzwommen. Maar bij Lokeren-Temse wil hij nu meeschrijven aan een nieuw en mooi verhaal.

Misschien incarneer ik wel perfect het samengaan tussen het vroegere Sporting Lokeren en KSV Temse. Van mijn zes tot mijn negen jaar speelde ik voor Temse, toen kwam ik naar Lokeren waar ik speelde tot bij de U13. Dan kregen mijn ouders en ikzelf het wat onverwachte aanbod om voor het PSV te spelen. Een scout zag wel wat in mij en overhaalde me om naar Nederland te trekken. Natuurlijk waren we verbaasd, maar het aanbod was te aantrekkelijk om te negeren. Een chauffeur kwam me in die tijd elke morgen thuis oppikken en bracht me naar de Kempen, van daar reden we met nog een paar andere Belgische jongens verder naar Eindhoven. Ik liep er school en trainde er, ’s avonds kon ik toch telkens naar huis. Uit die lichting kwamen toch verschillende grote namen: Steven Bergwijn doet het nu goed bij Tottenham Hotspur, Sam Lammens brak door bij PSV zelf, Andreas Pereira speelt nu voor Manchester United. En dan vergeet ik nog bijna Zakaria Bakkali bij Anderlecht. Nu goed, ik heb geen contact meer met die jongens.

Toen ik 16 was, trok ik naar Zulte Waregem. Een keuze ook voor eigen land: ik kon er op internaat en kreeg er ook een goede opleiding. Ik speelde er bij de U17, de U19 en uiteindelijk zelfs de Beloften. Toen Waasland-Beveren interesse toonde, dacht ik een goede zaak te doen, maar het liep helemaal anders. Ik speelde er bij de Beloften, maar geen van die Beloften speelde ooit een wedstrijd. Het waren de afvallers van de A-kern die moesten spelen. Als het echt niet anders kon, kregen we ook een kans. Kortom: de slechtste keuze ooit. Ik was inmiddels 20 en besefte dat ik aan spelen toe moest komen. Ik kon naar Bornem, tweede amateur. Daar hervond ik de spelvreugde. Op dit niveau primeert dat gevoel, eerder dan het louter geldgewin of het naakte resultaat. Straks begin ik aan mijn tweede jaar bij Temse, nu ja Lokeren-Temse. De twee hadden elkaar nodig en de spelers kunnen daar alleen maar van profiteren. Het is een uitgelezen kans om ons te laten opmerken en om voor heel wat publiek te spelen.

Ik heb een voltijdse job bij Pilkington Automotive in Temse zelf. ik ben nu al ploegbaas bij deze Japanse autoruitenconstructeur. Ik werk van acht tot half vijf, rust wat en kan dan fit naar de training. Mij hoor je niet klagen. Ik zal trouwens fit moeten zijn, want met Cyronn De Wilde is er stevige concurrentie op de linksachter. Dat is altijd al mijn positie geweest. Mijn sterke punten zijn mijn linkervoet, een behoorlijke traptechniek en een groot loopvermogen. Mijn werkpunt is mijn duelkracht. Daar moet ik harder in worden. Maar wees gerust, daar wordt aan gewerkt.

Ward Huygens in het kort:

Geboortedatum: 7 maart 1997

Positie: linksachter

Rugnummer: 7

Vorig seizoen: KSV Temse

P