De stijgende coronacijfers eisen hun tol, ook wat de organisatie van sportwedstrijden betreft. Zo zullen er morgen woensdag geen toeschouwers worden toegelaten bij de wedstrijd op en tegen Hamme.

Morgen woensdag om 19u30 speelt SC Lokeren – Temse zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Oorspronkelijk mocht dat voor een publiek van 400 toeschouwers, maar dat kan nu niet meer. De lokale overheid heeft beslist dat de wedstrijd weliswaar kan doorgaan, maar dan wel ZONDER toeschouwers. Fans die zich een kaart aanschaften, mogen gerust zijn: die wordt hoe dan ook terugbetaald. Hoe dat het best gebeurt, wordt nu bekeken. Informatie daarover volgt via onze kanalen.

Voor de rest zijn een heleboel zaken nog onduidelijk. Zo zal het oefenprogramma van de club opnieuw worden bekeken. Wedstrijden in het Daknamstadion kunnen – voor zover nu bekend! – wel doorgaan, maar voor wat de maand augustus betreft zeker zonder publiek. Wedstrijden tegen ploegen uit de regio Antwerpen zijn hoogst onzeker.

Voetbal Vlaanderen heeft gisteren vastgesteld dat de competitiestart in de amateurreeksen, op papier gepland begin september, theoretisch nog wel kan. Toch zou die competitiestart met vier weken worden uitgesteld, indien toeschouwers niet zouden zijn toegelaten.

COVID-19 gooit dus duidelijk roet in het eten. De club volgt uiteraard de toestand op de voet. Als club vinden we de volksgezondheid erg belangrijk. Wij willen hoe dan ook de gezondheid van onze spelers noch die van onze fans in gevaar brengen. Verdere info volgt via de website en de verschillende social mediakanalen.

P