De geplande eerste voorbereidingswedstrijd voor het seizoen 2021-2022 tegen KV Mechelen gaat NIET door. Er is wel al een valabele vervanger gevonden: we spelen op het afgesproken moment tegen Eendracht Aalst.

KSC Lokeren-Temse kreeg van KV Mechelen de vraag om als eerste tegenstander te fungeren in een oefenpartij. Er werd onderling afgesproken om de wedstijd op het veld van VW Hamme te spelen op zaterdag 26 juni om 16 uur. Nadien kwam van KV Mechelen de vraag om de wedstrijd te verplaatsen naar 11 uur ’s morgens. Onze club wenst op die vraag niet in te gaan.

Chris Janssens: “Alles was goed doorgesproken tussen beide clubs, organisatorisch was alles ook al geregeld met het gemeentebestuur van Hamme en VW Hamme zelf. Daarop terugkomen leek me niet zo netjes. Maar de belangrijkste reden om niet op hun verzoek in te gaan, zijn onze supporters. Precies op de middag lijkt ons geen fijn moment om naar het voetbal te gaan. Vooral voor onze fans zien we daarom af van deze oefenpartij.”

De club bleef niet bij de pakken zitten en kan meteen een valabel alternatief aankondigen. Op zaterdag 26 juni om 16 uur speelt KSC Lokeren-Temse op het veld van VW Hamme tegen Eendracht Aalst, ook een ploeg uit tweede nationale, maar dan in de B-reeks. De Ajuinen maken er geen geheim van dat ze het komende seizoen de titel ambiëren. Wij mogen dus gerust stellen dat deze wedstrijd een uitstekende waardemeter is voor beide elftallen.

Zoals eerder aangekondigd, speelt het tweede elftal van KSC Lokeren-Temse vooraf tegen de Beloften van VW Hamme.

P