Club Brugge

2 - 4

Sporting Lokeren

logo Club Brugge
Seizoen:
2001-2002
Datum:
20/01/2002
15:00:00
Scheidsrechter:
Verbist Johan
Toeschouwers:
16000
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

De laatste jaren waren we steeds verzekerd van vele doelpunten in het Jan Breydelstadion. Meestal een stevige afstraffing (8-2, 6-1,...). We hielden ons hart opnieuw vast. Ook al is Brugge niet goed bezig en Lokeren eigenlijk wel, het blijft altijd een heel moeilijke verplaatsing.
Maar onze angst was niet terecht. Van dit Club Brugge moet niemand schrik hebben. En zeker Lokeren SNW niet.
Met Bangoura en Zoundi hebben we twee zwaargewichten in de frontlinie. Een sterk middenveld met o.a. een produkt uit eigen rangen, de uitstekende Davy De Beule. Om dan achteraan nog te zwijgen van Katana en sluitstuk Daniël Zitka. Beiden aan een zeer goed seizoen bezig.
Waarom zouden wij dan Brugge niet kunnen verslaan ?

Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Niet te veel risico's nemen. En bijgevolg dus ook weinig doelgevaar.
Het eerste noemenswaardige is een schot van Davy De Beule, echter geen probleem voor Nemec.
En aan brugse kant was er twee keer Englebert die eerst op Zitka besluit en daarna naast trapte.
Na bijna een half uur spelen wordt een fout op Zoundi niet bestraft. Het spel verloopt verder en Mendoza trekt vanop links perfect voor tot bij Lange die Zitka kansloos laat : 1 - 0.
Nauwelijks later kent de onbekende Verbist onterecht een vrije trap toe voor een fout van Gretarsson die er geen was. In de muur wordt Vidarsson weggedrumd door enkele Blauw-zwarten, een overstapje van Ceh en een schot door de muur van Englebert en 2 - 0. Meteen denken we aan de verschillende scenario's van de afgelopen jaren. Alleen als Sporting er nog kan in slagen voor de rust te scoren, kan het tij keren.
En dat lukt. Nog twee maal zelfs. Eerst is er Tjorven De Brul die Lokeren een handje helpt, hij kopt een voorzet van Vidarsson door en de verraste en te ver uit zijn goal staande Nemec tikt binnen : 2 - 1. Sporting gaat door, mooie actie op rechts van Zoundi tot bij Davy De Beule die uithaalt, Nemec raakt de bal nog, maar die hobbelt over de witte streep : 2 - 2. Alles kan herbeginnen.

Na de pauze toont Lokeren SNW onmiddellijk zijn aanvallende intensies. En die renderen ook snel. Eerst Bangoura nog naast. Maar dan Zoundi vanop rechts, zet voor, en Bangoura komt snel van achter zijn bewaker uit en trapt perfect in de verste hoek binnen : 2 - 3. Wat een ommekeer. De sfeer zit er in, niet alleen in het team, maar ook op de Lokerse tribune.
En wanneer Katana Zoundi in de diepte stuurt en de snelle Afrikaan schitterend binnen trapt, dan kan het feest helemaal niet meer stuk : 2 - 4.
De Westvlamingen slagen er niet meer in terug te komen en de Waaslandse zege is een feit.

Een collectief sterke prestatie, zoals Arnar Vidarsson het ook zei op Radio-1 in perfect Nederlands.
En had onze seizoensstart beter geweest, dan draaiden we bovenin nog mee.
Nu maar hopen op de beker... Ze zijn daar gewaarschuwd in Brugge. Filip Baeke

P