Sporting Lokeren

0 - 1

Club Brugge

logo Lokeren
Seizoen:
2001-2002
Datum:
19/08/2001
20:00:00
Scheidsrechter:
De Bleeckere Frank
Toeschouwers:
8000
logo Club Brugge

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Verslag van VRT Teletekst :
Brugge heeft met het kleinste verschil van Lokeren gewonnen in een match die geen van beiden verdiende te winnen.
De wedstrijd begon veelbelovend toen Mendoza al snel kon scoren op aangeven van Verheyen. Daarna zakte het spel echter als een pudding ineen: veel slordigheden en veel te weinig kansen. Katana schoot nog wel op de paal, meer viel er niet te beleven.
Pittig ging het er wel aan toe (zie de resem gele kaarten), aan goed spel kwamen de twee ploegen niet toe. Ver- heyen en Mendoza lieten de kansen op 0-2 liggen, Verlinden moest aan de overkant amper nog in actie komen.

Scheidsrechter : De Bleeckere
Toeschouwers : 7.500
Sporting speelde met : Zitka, Katana, Zeré, Seyfo, Vidarsson (71' De Beule), Vonasek (71' Kimoto), Gretarsson, Rudi, Bangoura, Coulibali, Zoundi Interviews na de match :

Trond Sollied : "Wij kwamen hier niet om te entertainen" De Noorse trainer van Brugge maakte deze fijne opmerking op het einde van zijn uiteenzetting over de wedstrijd. Toch wel een rare opmerking voor een ploeg die zichzelf als titelkandidaat ziet. "Wij wisten dat dit voor ons een zware uitwedstrijd zou worden, het belangrijkste was dat wij de volle buit mee naar huis zouden nemen. Vorig jaar speelden wij hier 2-2 gelijk. Wij halen hier dus twee punten meer dan vorig seizoen en dat is wat belangrijk is. In de eerste helft waren wij baas op het middenveld maar speelden wij met te weinig juiste passes om gevaarlijker te zijn. Lokeren had wel meer balbezit maar kon Bangoura nooit goed bereiken, wat wil zeggen dat wij defensief vrij goed acteerden. Wij moeten als wij de controle hebben over de wedstrijd deze nog beter kunnen uitspelen naar kansen toe, het kan dus nog beter. Maar nogmaals het was niet aan ons om hier het spel te komen maken.
Paul Put kon een stuk meegaan in de uiteenzetting van Sollied. "Wij konden de eerste helft inderdaad te weinig kansen afdwingen alhoewel wij meer balbezit hadden. Jammer van de kans die Katana op de paal besloot. De slagkracht om de wedstrijd te doen kantelen mankeren wij nog een beetje, er gaat nog te weinig dreiging uit van ons spel. Het doelpunt leek mij vermijdbaar en hier gaan wij nog eens rustig over spreken met onze twee centrale verdedigers. Ik hoop dat een man als Rudy indien hij over al zijn krachten beschikt en terug voldoende matchritme zal opgedaan hebben voor de nodige variatie in ons spel zal zorgen." Zo besloot een trainer Put die hoopte dat men de volgende week tegen Aalst de eerste driepunter mag optekenen voor onze ploeg.

Dirk Bossers, De Sportinger. Katana als flankverdediger : In vergelijking met de basisopstelling op Lierse verdwenen De Beule en Helgason voor Seyfo en Coulibali. Centraal in de verdediging koos trainer Put voor het duo Seyfo-Zéré, die Mendoza-Lange aan banden moesten houden, iets wat zij behoudens het Brugse doelpunt voortreffelijk deden. Opmerkelijk hierbij was de verschuiving van Katana naar de rechterflank. Lokeren creëerde langs de minzame Bosniër ook voor het enige doelgevaar uit de wedstrijd met een harde plaatsbal tegen de staander. Belooft deze verrichting een nieuw elan te geven in de carriëre van Katana ? "Acht jaar geleden in Sarajevo was het voor mij al op deze manier begonnen" vertelde Suad na de wedstrijd. "Ook in 1994 in Genk speelde ik zowat tien wedstrijden op die flank om daarna het centrum te verdedigen. Het vraagt wel meer loopwerk, maar het is wel leuker omdat het meer spelen is met de bal aan de voet."

Wim De Meyer, De Sportinger. Stefaan Staelens zoekt samen met Denderleeuw nog naar optimale vorm. Denderleeuw de nieuwe ploeg van "onze" Stefaan Staelens is al uitgebekerd. Stefaan is wel tevreden over de ploeggeest waar hij in terecht gekomen is, maar blijkbaak is dat nog geen garantie voor opmerkelijke resultaten. Denderleeuw zal het in de finale van de beker alvast niet opnemen tegen Lokeren na een 2-3 verlies tegen Bree. Men hoopt in Denderleeuw alvast de eindronde te bereiken, maar dan zal de vorm toch nog drastisch naar omhoog moeten aldus Stefaan. De voormalige Lokerse speler is wel eerlijk genoeg om toe te geven dat hijzelf ook nog niet echt denderend bezig is.

Dirk Bossers, De Sportinger.

P