Sporting Lokeren

2 - 2

RAAL La Louvière

logo Lokeren
Seizoen:
2001-2002
Datum:
08/12/2001
20:00:00
Scheidsrechter:
Allaerts Paul
Toeschouwers:
4500
logo RAAL La Louvière

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

De Beule en Van Hoey moesten plaats maken voor Kristinsson en Helgason.
De partij ontdooit slechts langzaam, niet verwonderlijk bij dergelijk koud weer. Pas na dertien minuten krijgen we het warm. Een mooie actie en dito voorzet van Kristinsson, doorgekopt door Bangoura en binnengetikt door Zoundi. Maar het doelpunt wordt afgekeurd door scheidsrechter Allaerts (wegens handspel ?).
Een hard La Louvière denkt vooral aan verdedigen en maakt daarbij de nodige fouten. Zo mochten Karagiannis en Rivenet blij zijn dat ze zonder geel de rust in konden gaan. Suray werd wel bestraft.
In de 26ste minuut is er een uitstekende reflex van Proto die redt op een inzenden van Bangoura. Er volgen twee corners en bij de tweede scoort Rudi met een prima kopbal : 1 - 0.
Wat later kopt Zoundi een voorzet van Kristinsson over.
Bij een vrije trap voor La Louvière, nogal gemakkelijk weggegeven, belandt de bal via een Lokers hoofd op de deklat. Rivenet is best gevolgd en kopt via een spartelende Zitka binnen : 1 - 1. Dit mocht niet gebeuren. Tegen zo een ploeg als La Louvière, zeg maar de bende van de vuile mannen (Karagiannis, Suray, Rivenet, Olivieri...), mag je eens je een doelpunt voor staat, niet meer twijfelen en er voor gaan !!
En als we dachten dat Lokeren dat ook zou doen na de 2 - 1 van Zoundi, net voor het rustsignaal, wel dan kwamen we in de tweede helft al helemaal bedrogen uit.
Het was alsof ze allen aan de grond gevroren stonden. Behalve Zoundi (en mijn benen van de kou) bewoog er hoegenaamd niets of niemand. La Louvière was het meest in de aanval, zonder echt gevaarlijk te zijn.
Van Lokerse kant zien we alleen een kopbal van Zéré. Twee maal zelfs. Eén keer aan de kant van Proto : naast en één keer aan kant van Zitka : 2 - 2. Dom, dom, ... komt ervan als je te nochalant speelt.
De ondertussen ingevallen De Beule en vooral Van Hoeylandt proberen het tij nog te doen keren. Een paar mooie acties van laatstegenoemde leveren nog kansen op. Maar ook Bangoura en een leeggespeelde Zoundi weten niets meer te verzilveren. Op Allaerts moesten we ook al niet rekenen, ook niet wanneer Bangoura wordt neergeduwd in de elfmeter.
De Beule krijgt dan nog de beste kans aangeboden via een mooie voorzet van Christian Van Hoeylandt, maar Davy mikt de bal naast de linkerpaal. Weg drie punten, weg mooie avond, wijle dan ook maar weg...

Filip Baeke

P