Sporting Lokeren

1 - 1

Standard Liège

logo Lokeren
Seizoen:
2001-2002
Datum:
23/02/2002
20:00:00
Scheidsrechter:
Allaerts Paul
Toeschouwers:
7000
logo Standard Liège

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Na het verlies van AA Gent op het veld van La Louvière konden of Sporting of Standard, mits winst, naar de vierde plaats springen in het klassement.
Sporting creëerde al meteen in de eerste minuut doelgevaar. Vidarsson bereikte met een goeie actie Kimoto, die de nog steeds geblesseerde Bangoura verving, maar Papy besloot met een gekraakt schot rechts naast het doel.
Een goede start zou men denken, helaas bouwden de Waaslanders hierop niet verder. Integendeel, nonchalance en onzekerheid in de defensie waren de sleutelwoorden. Gonzague Van Dooren had hiervan kunnen profiteren, maar de Waal kopte de niet te missen mogelijkheid onbegrijpelijk naast.
Bij Lokeren SNW was er vanuit het middenveld te weinig aansluiting naar de spitsen. De Beule, Kristinsson of Gretarsson probeerden het vaak met lange ballen en hoge voorzetten die meestal niet Zoundi noch Kimoto konden bereiken. Als er dan al eens een mooie actie te noteren viel, dan was het een mooie dribbel van Seyfo, twee, drie tot zelfs vier tegenstanders in de wind zetten. Geen probleem voor Soley, maar vaak eindigde zijn kunstjes ook in de voeten van een Standard-speler.
Bij de Rouches waren de combinaties beter, snediger en uitgesmeerd over de flanken. Al was het wel een afstandsschot van Spehar dat, de vaak (te) ver uit zijn goal staande, Dabanovic tot een eerste redding noopte. Uit de daaropvolgende corner kon Walem met een gevaarlijke draaibal naar de verste paal uithalen.
Twee minuten later, we zitten dan in de twintigste minuut, is het helemaal warm, maar dan aan de overkant waar Habran en twee verdedigers zich helemaal verkijken op een verre voorzet van De Beule. De verraste Kimoto werd in extremis van een binnenleggertje afgehouden door George Blay.
Tien minuten later een voorzet van Runar Kristinsson vanop links, Davy De Beule komt goed ingelopen maar Habran redt de kopbal.
Achteraan blijft men bij Sporting onzeker acteren. En in de 37e minuut profiteert Robert Spehar wanneer een schotje van de lat terugkaatst, door tussen twee verdedigers en doelman Dabanovic in te scoren : 0 - 1.
Dat is meteen ook een logische score bij de rust.
Trainers Van Haezebrouck en Cossey, die de zieke Paul Put vervingen, hielden het na de koffie opnieuw bij dezelfde acteurs.
Eerst lijkt de tweede helft een vervolg te worden van de tweede. Nauwelijks dreiging en druk bij de thuisploeg.
Een voorzet van De Beule wordt met te weinig kracht door Zoundi naar doel gekopt. Maar na een kwartier wordt Kristinsson domweg door Blay onderuit geschoffeld. Penalty, geen discussie.
Van Meir overtuigd zijn doelman om de linkerhoek te kiezen, Gretarsson verkiest de rechtse en 1 - 1.
Plots zit er swung in de geel-wit-zwarte rangen. Ook het thuispubliek schiet wakker en Standard komt onder druk te staan.
Enkele goede acties en dito trappen van Davy De Beule zorgen voor gevaar, maar reservedoelman Dimitri Habran staat steeds in de weg.
Tien minuten voor tijd valt nummer 10 Kristinsson geblesseerd uit. De Walen krijgen dan terug iets meer greep op de partij.
Het was echter Sporting dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Een fantastische verre pass van Zoundi naar Kimoto. Papy gaat door, kiest niet voor de vrijstaande Gretarsson maar trapt de bal tegen de onderkant van de lat.
Standard reageert nog één maal, in een geharrewar voor de goal knalt Afolabi gevaarlijk nipt naast de linkerpaal.

Beide ploegen had wat recht te zetten na mindere prestaties uit vorige partijen. Uiteindelijk slaagden ze daar slecht gedeeltelijk in door elk een helft voor hun rekening te nemen. Het gelijke spel is dan ook een logische uitslag, al schiet geen van beiden daarmee op. De derde plaats in de einduitslag lijkt nu ver weg... Filip Baeke

P