Sporting Lokeren

2 - 5

Club Brugge

logo Lokeren
Seizoen:
2002-2003
Datum:
11/05/2003
20:00:00
Scheidsrechter:
Vervecken Peter
Toeschouwers:
10000
logo Club Brugge

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Sporting in een met 10.000 toeschouwers opnieuw volgelopen stadion. Met Baldvinsson gekwetst (enkel) begon Lokeren aan de match met Kimoto & Mputu in de spits.
Een korte studieronde wordt afgebroken als De Beule mooi vrijgespeeld wordt en kan oprukken naar Verlinden, De Beule speelt Kristinsson aan die met een paar mooie bewegingen uiteindelijk kan scoren. Daarna gaat de match mooi over en weer. In de 18e minuut begaat Doba een fout net buiten het strafschopgebied. En dan weet je het wel, Ceh achter de bal en 1-1.
Vanaf dan is Brugge baas en ondergaat Lokeren het spel met nog enkele grote kansen voor o.a. Mendoza waar Dabanovic mooi de bal uit de voeten haalt.. Kort voor de rust krijgt Stoica een reuze kans die op de paal strandt.
Zoals vaak valt de goal dan aan de overkant: Kimoto gaat op rechts z'n man voorbij en zet mooi voor naar Gretarsson die maar binnen te tikken heeft Bij de rust gaat Lokeren Europa in, 2-1 een onverhoopte tussenstand. De tweede helft begint met een wissel aan beide kanten, Conté komt Mbida vervangen waardoor De Neef opschuift naar het middenveld, bij Brugge komt Saeternes Birger Maertens vervangen. Opnieuw gaat het spel goed op en neer, maar Lokeren komt niet echt meer aan kansen. Maar het Brugse kanon blijft stil. Tot de 69e minuut waar Mendoza in een flits van pure klasse omhaalt en mooi scoort.
Brugge gelanceerd, Sandy Martens, nogmaals Mendoza en Saeternes bregen de, toch wel, overdreven uitslag op het bord Voor Europees blijft het bibberen tot de laatste speeldag, tenzij Genk volgende week Sint-Truiden verslaat.
Hoe dan ook in de topmatchen hebben we het niet kunnen waarmaken maar Europees komt er, als dit nog misloopt komt het er nooit meer van. Stefan Van Theemsche

P