Sporting Lokeren

3 - 2

Excelsior Mouscron

logo Lokeren
Seizoen:
2002-2003
Datum:
05/04/2003
20:00:00
Scheidsrechter:
Melotte Luc
Toeschouwers:
6000
logo Excelsior Mouscron

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Een wedstrijd tegen Moeskroen is voor Lokeren altijd een moeilijke klip om te omzeilen. Daarom is de stelling "aanvallen is de beste verdediging" zeker toepasselijk. En de thuisploeg begint er ook meteen aan. Kimoto krijgt tot twee maal een lange "Ijslandse" bal vanop links naar "zijn" rechterkant. Maar telkens komt de voorzet van de Congolees net niet goed tot bij Baldvinsson of Bangoura. Ook Kristinsson, mits wat Henegouws getrek, krijgt zijn schot niet binnen het kader.
We zijn dan nauwelijks vijf minuten bezig. Er volgen dan enkele corners van de Lokerse nummer tien. Maar o.a. een hakje van Kimoto zeilt over.
En even later moeten ze bij Moeskroen alle hens aan dek schreeuwen om de bal met veel geharrewar voor de doellijn te keren.
En als het dan al niet mee zit, dan doet Melotte daar nog een schepje bovenop. Hij fluit niet wanneer Bangoura in de grote rechthoek door de Henegouwse Coulibaly wordt neergehaald. En hij grijpt vaak niet in wanneer de textielsterkte van Bangoura's truitje meermaals op de proef wordt gesteld.
Aan de overzijde moet Dabanovic de meubelen redden wanneer een gevaarlijke voorzet van dichtbij op doel wordt gegeven door Zewlakow.
Les Hurlus herstellen het overwicht. Meer zelfs, de vrijstaande Zewlakow laat al koppend Mladen Dabanovic geen kans : 0-1.
Dat blijft ook zo tot aan de rust. De tweede helft wordt een bijzonder moeilijke klus... Wanneer dan ook nog Dugardein er onmiddellijk na de pauze 0-2 van maakt met een mooi afstandschot, dan lijkt het wel een schier onmogelijke opdracht.
Maar Lokeren geeft niet af. Het blijft de gevaarlijkste ploeg. En dat wordt beloond.
Baldvinsson wringt zicht met enkele mooie bewegingen voorbij zij bewakers, legt af tot bij Bangoura die onder Vandendriessche de aansluitingstreffer binnenlegt : 1-2.
En plots begint iedereen er opnieuw in te geloven. Nog geen minuut later een actie van Bangoura, moeilijke controle en over getrapt. Nauwelijks later, een snel gegeven vrije trap tot bij Bangoura, die wordt gepakt in het penatlygebied. Maar Melotte oordeelt dat de bal te snel gegeven werd. En zeggen dat trainer Staelens na afloop nog durfde te beweren dat de wedstrijdleiding tegen Les Hurlus was !!?? Topsporters (of ex-topsporters) kunnen nooit tegen hun verlies zeker ? ... ik heb geen andere verklaring.
Enfin, de vrije trap wordt opnieuw genomen. Deze keer Kristinsson aan het kanon, de bal scheert de netten aan de verkeerde kant, velen zagen de stand al in evenwicht.
Het is slechts uitstel van executie. Want diezelfde Runar Kristinsson zorgt met een schitterende actie voor een magnifieke gelijkmaker : 2-2.
Staelens reageert met een dubbele wissel. Melotte vertikt het een tweede gele kaart te trekken voor Durgardein na opzettellijk handspel. Verdorie, hij fluit werkelijk alles in het voordeel van Lokeren... hé Lorre ?
Een schot van Baldvinsson wijkt nog af in corner. En Kimoto laat nogmaals een unieke kans liggen om Sporting op voorsprong te brengen.
De verdiende winninggoal komt er dan toch nadat Sambegou Bangoura voor de zoveelste maal wordt neergetrokken. Dit keer heeft de scheidsrechter het wel gezien. Penalty en dus Arnar Gretarsson die met een hard schot de 3-2 op het scorebord zet.
Trainer Put toonde zich tevreden over zijn manschappen en hun mentaliteit. "Het is weinigen gegeven om de 0-2 om te buigen tot 3-2". "Bangoura mocht dan wel te laat teruggekomen zijn van zijn interlandverplichting. Het is en blijft een zeer belangrijke speler voor Lokeren."
Bovendien gelooft trainer Put er sterk in dat Bangoura komende week een nieuw contract zal tekenen in Lokeren. "Zijn manager komt langs voor een gesprek met het bestuur en ik heb er een goed oog in" klonk Put optimistisch. Filip Baeke

P