KV Mechelen

2 - 3

Sporting Lokeren

logo KV Mechelen
Seizoen:
2002-2003
Datum:
29/09/2002
15:00:00
Scheidsrechter:
Ver Eecke Johny
Toeschouwers:
6000
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Het eerste kwartier hadden we van horen zeggen en ik was niet alleen. Heel wat supporters hadden pas laattijdig een ticket. Slechts twee loketten waren open voor de bezoekers. Bovendien verliep allles uitermate traag door die handige Fan Card. Schandalig toch. Geen wonder dat zo een club failliet gaat. Ik was per slot van rekening toch al om 14u45 achter de Kazerne, pas om 15u17 had ik mijn toegangskaartje en kon ik dus ook genieten van zon, voetbal en sfeer...

De eerste 15 minuten waren naar ik vernam voor Lokeren. Daarna kwam Mechelen opzetten, vooral de boomlange Guadelope zorgde voor gevaar. En ook de keren dat Ribus vanop links kon dreigen en/of voorzetten sloop er soms wat paniek in de Lokerse rangen. Gelukkig was de Mechelse aanval, met Boeka-Lisasi op kop, niet goed bij schot.
Aan de overzijde had Lokeren wat hulp nodig van de rood-gele doelman. Die loste een afstandsschot en de aalvlugge Bangoura was zo handig om de misser af te straffen : 0 - 1. Lokeren SNW was dan al tot 10 man gereduceerd nadat Ver Eecke verdediger Conté zwaar strafte na een stevig duel.
Sporting kon echter met voorsprong de rust in gaan...

Het hoeft niet per se een nadeel te zijn met 10 tegen 11 te spelen. Zeker met een voorsprong in de hand. Alleen kon Sporting die niet lang vasthouden. Zéré liet zich in de luren leggen door Guadeloupe die perfect de bal naar de andere kant van het doel zwiepte waar Ribus in één tijd binnenknalde : 1 - 1. De tweede helft was toen pas 9 minuten oud.
Gelukkig kon Lokeren de situatie snel recht trekken. De uitstekend voetballende Kristinsson draait zich prima vrij in het Mechelse strafschopgebied, legt terug tot bij Vidarsson, die vlamt op de lat, de bal valt terug voor doel waar Sambegou Bangoura het hoogst klimt en krachtig binnenkopt : 1 - 2.
Waar Mechelen in de eerste helft nog een vuist maakte, zakte het nu stilaan weg. Sporting controleerde de wedstrijd en comibineerde vooral op het middenveld uitstekend met de IJslandse draaischijven Gretarsson en Kristinsson. Ook Davy De Beule, na de uitsluiting van Conté tot rechtsachter gebombardeerd, speelde een prima partij. En aan de overzijde een dito puike linksachter : Lezou Doba.
Desalnietemin kwamen de Waaslanders nog eens goed weg wanneer Guadeloupe alleen voor Dabanovic dé kans had de bordjes weer gelijk te stellen. Met een reflex kon Mladen de bal nog op de lat tikken en weg was de Mechelse kans.
Wanneer de lange rood-gele spits uitviel na een blessure, en coach Demol al zijn vervangingen had opgebruikt, waren de teams beiden met tien man. Niet voor lang, want Greven pakte de tien minuten voor tijd ingevallen Van Hoeylandt. Christiaan ging alleen op doelman Begois af, en dus rood voor Greven.
Vier minuten voor affluiten werd de partij helemaal beslist toen Bangoura in "the box" Kristinsson bediende. De nummer tien draaide de bal met de buitenkant van de voet mooi binnen : 1 - 3.
Uiteindelijk wou Dabanovic zich nog even in de kijker spelen. Op een knullige manier slaagde hij daar nog in ook. In een vorig leven droomde hij van een carrière als verdediger. Hij ging dat even demonstreren aan de zijlijn voor de neus van de Lokeren aanhangers. Dosunmu ringeloorde de goalie en plaatste het leder vanuit een heel scherpe hoek gemeten binnen : 2 - 3. Gelukkig had de Mladen-stunt geen gevolgen voor Sporting.
De tweede plaats in de rangschikking was terug een feit. Volgende week komt rode lantaarn Standard naar Daknam... Filip Baeke

P