Sporting Lokeren

5 - 0

KV Mechelen

logo Lokeren
Seizoen:
2002-2003
Datum:
02/03/2003
15:00:00
Scheidsrechter:
Wuyts Paul
Toeschouwers:
5500
logo KV Mechelen

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

't regent, 't zegent, ... de pannenkes worden nat, van 't dak gespeeld...
Althans de pannen van 't dak spelen dat probeerde de thuisploeg toch, want zo makkelijk was dat niet op het zeer drassige veld, in de gietende regen tegen een harde, doch zwakke, tegenstander.
Het eerste gevaar komt van onze nummer 11 Davy De Beule, hij stuit echter op Habran. Na 7 minuten is het wel raak : Kristinsson met een vrije trap die afwijkt en 1 - 0. Lokeren neemt dan het heft volledig in handen en de Maneblussers komen op geen enkel ogenblik nog in de wedstrijd. We noteren enkel een kopbal van notabene de uitgeleende Lokeraar Steven De Geest, nipt naast de goal van Dabanovic.
Bijna een half uur gespeeld en Wuyts fluit een penalty voor Sporting, na een vermeende fout op Bangoura. Gretarsson zet die feilloos om : 2-0.
Kristinsson schildert een vrije trap recht in de kruising, maar daar hing ook Habran die uitstekend redt. Dan is het nog eens de beurt aan een andere Ijslander, Marel Baldvinsson die met een mooie beweging voorbij zijn verdediger gaat. Marel wordt dan in de grote tatami (lees rechthoek) met een Waza-ari of toch minstens een Yuko neergehaald. Maar ref Wuyts heeft medelijden met het noodlijdende Mechelen en fluit geen tweede strafschop.
Eerder had Bangoura nog de Mechelse doelman omspeelt, maar hij kon 3-0 niet in de netten leggen.
Dat lukte Gretarsson wel, al heel snel na de pauze. Een mooie aanval door Arnar met een uitstekende trap in de linkerhoek afgerond : 3-0.
Davy De Beule, opnieuw in uitstekende vorm, ziet een mooie actie afgerond met het vierde doelpunt van de middag : 4-0. Toen was de wedstrijd al lang gespeeld. Ondermeer Vidarsson, Bangoura en Baldvinsson zijn er vaak dichtbij. Maar ofwel ligt er een Mechelse verdediger in de weg ofwel een goeie Dimitri Habran.
Uiteindelijk zorgt de ingevallen Kimoto voor een prima voorzet naar Sambegou en de veelbesproken spits maakt van de forfaitscore een feit : 5-0. Zonder twijfel de makkelijkste zege van een goed Lokeren tegen een uitermate zwak Mechelen. Filip Baeke

P