SK Lierse

2 - 1

Sporting Lokeren

logo SK Lierse
Seizoen:
2002-2003
Datum:
17/05/2003
20:00:00
Scheidsrechter:
De Bleeckere Frank
Toeschouwers:
7500
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Laatste thuiswedstrijd voor Lier en dus tijd om een aantal spelers in de bloemetjes te zetten. Verkiezingen ook en dus vonden de lokale politici het nodig om een te zeggen hoe graag ze Lierse nu wel zien. Dit alles om maar te zeggen dat de wedstrijd ruim te laat begon. Bij sporting keerde Vidarsson terug om de geblesseerde Gretarsson te vervangen.

Lange tijd is er weinig gevaar te zien. Het spel concentreert zich voornamelijk op het middenveld. Baldvinsson opent de vijandelijkheden met een schot voorlangs. Een vrije trap van Kristinsson gaat maar net naast. Net voor het halfuur opschudding. Coulibali trapt tegen de voet van Imschoot die onmiddellijk natrapt. De Bleeckere loopt erheen. Een donkerrode kaart verwacht iedereen, maar er volgt niets ! Runar Kristinsson, die het al de hele wedstrijd oneens was met de scheidsrechter krijgt even later wel een gele kaart voor protest en is er dus niet bij in de laatste wedstrijd van sporting. De eerste helft lijkt op een 0 - 0 af te stevenen tot Stijn Haeldermans er met een prachtschot vanop 20 meter 1 - 0 van maakt. Hoezo Lierse benadeeld door de Lommelse klucht ?

Na de rust wordt Kristinsson veiligheidshalve in de kleedkamer gelaten, Zoundi moet voor meer snelheid voorin zorgen. Uit Genk kwam het bericht dat STVV op voorsprong was gekomen. De zeer talrijk opgekomen sportingsupporters produceren nu nog enkele decibels extra en steunen hun ploeg voluit. Toch is Lierse het gevaarlijkst : Dabanovic haalt een schot van Mitu op de kruising en tikt een bal van De Roeck via de deklat buiten. Genk - STVV : 2 - 1. Sporting gaat nu bijna Europa in en dat zorgt voor een schitterende sfeer. Voor de moegestreden spelers de ideale stimulans om te blijven strijden. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd levert Mputu de perfecte voorzet af bij Baldvinsson. Deze neemt aan, draait en schiet de dik verdiende 1 - 1 op het bord. Coulibali gaat dan fors in op Imschoot. Geel dat zeker, maar de alweer wispelturige De Bleeckere trekt nu wel meteen rood. Diep in blessuretijd maakt De Roeck er via de paal nog enigzins gevleid 2 - 1 van.

Het maakt allemaal niet meer uit, Genk - STVV is 2 - 2 geworden, Sporting is zeker van deelname aan de UEFA-Cup. De spelers, nog ontgoocheld over de nederlaag lijken het in eerste instantie niet te beseffen, maar het gejuich van de supporters maakt al snel veel duidelijker. Bevrijd van alle stress kan er van de laatste thuiswedstrijd een waar feest van gemaakt worden en daar kan niemand nog iets aan veranderen, zelfs niet een paar idioten die de hekkens probeerden open te rammen. Een lange Lokerse nacht kondigt zich aan...

P