RAEC Mons

0 - 0

Sporting Lokeren

logo RAEC Mons
Seizoen:
2002-2003
Datum:
04/05/2003
20:00:00
Scheidsrechter:
Ver Eecke Johny
Toeschouwers:
4000
logo Lokeren

Ploegopstellingen

Verslag

In één woord kunnen we de partij in Le Stade Tondreau omschrijven : zwak !
Ronduit zwak, maar dat past dan misschien wel in wat je ook amper een "stadion" kunt noemen. Ik waande me even terug in de jaren '50 en '60, waar Racingsupporters het land doorreisden bij verplaatsingen in provenciale en derde klasse naar Ronse, Roeselare, Oudenaarde, ...enz., ware het niet dat ik pas in '70 geboren ben. Notabene het geboortejaar van Sporting en wie gehoopt had een herboren Lokeren terug te zien, die moest ook al niet in Bergen zijn.

Sporting kon amper een vuist maken tegen een al even povere tegenstander.
M'Putu kreeg in de eerste helft de beste kans. Maar hij trapt onkundig over. En in de tweede helft had Kristinsson dé mogelijkheid de drie punten mee te graaien. Hij kapte zich mooi vrij, maar besloot naast de goal van Lokeraar Kris Vandeputte.
Van Waalse kant viel er ook al niet veel te noteren. De gevaarlijke Roussel kwam niet tot een deftige doelkans en alleen Rivenet slaagde erin de vuisten van Dabanovic te schroeien.
Enig lichtpunt bij Lokeren was dat Doba goed ingevallen was in de plaats van de gekwetste Zéré. En ook het debuut van Nico De Neef was geslaagd. Hij kweet zich met inzet en vechtlust goed van zijn taak.
Tot slot maakte Zoundi zijn rentree na een maandenlange afwezigheid, doch meer dan enkele passen op de grasmat werd het niet. Want scheidsrechter Ver Eecke, die het ondermaatse niveau van de partij niet wou overschreiden door enkele zeer bizarre (lees foute) beslissingen te nemen, maakte een einde aan de partij nog voor Zoundi een bal kon raken. Filip Baeke

P