Sporting Lokeren

1 - 2

KSK Beveren

logo Lokeren
Seizoen:
2003-2004
Datum:
23/08/2003
20:00:00
Scheidsrechter:
Ver Eecke Johny
Toeschouwers:
5100
logo KSK Beveren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Geen afgeladen volle tribunes voor deze derby van het Waasland,.. een veeg teken ?
Ook sportief gaat het niet goed. Vaak holder-de-bolder voetbal met vele slechte passes en misverstanden. Vooral langs de kant van de thuisploeg.
Beveren, ook niet echt goed, is toch iets gevaarlijker. Zo kan Wostijn voorzetten, maar te onzuiver, richting Kaiper die niet bij de bal kan.
Van Lokerse kant kunnen we met moeite twee zaken schrijven over de hele eerste helft : Ekounga die neergaat in het penaltygebied. Ver Eercke ziet er geen fout in. En een vluchtschot van Gretarsson, ruim naast en over.
Aan andere kant krijgt Beveren wel een strafschop voor een vermeende fout van Doba. Yapi Yapo zette de elfmetertrap feilloos om : 0-1.
Daar bleef het ook bij tot aan de rust.

Na de pauze kwam Ambane in de plaats van Baldvinsson. Maar een beter Lokeren kregen we nog altijd niet te zien. Het is Dabanovic die twee maal oog in oog staat met Sanogo en ons recht houdt. Vidarsson illustreert dan ook nog de malchance door een vrije trap van Kristinsson op de lat te verlengen. En wat later scheert ook een inworp van Conté de paal. Beveren kent meer geluk wanneer Kaiper het eerst is bij een afgeweerde bal van Dabanovic : 0-2.
Kristinsson trapt een vrije schop net over. Sporting lijkt er niets van te bakken. Gretarsson, Kristinsson en De Beule, de dirigenten van vorig jaar zijn totaal niet in vorm. Er mocht nog een Bangoura staan, het zou mijns inziens niet helpen.
Fofana kan dan 3 minuten voor tijd nog milderen via een kopbal in de verste hoek op voorzet van Ekounga. En net daarna een vluchtschot van Ambane dat net over vliegt.
Zo werden de laatste minuten nog spannend en kreeg scheidsrechter Ver Eecke het nog lastig om alles in goede banen te houden.
Hoe dan ook, Beveren haalde verdiend de zege en Lokeren zit in zak en as.

P