Sporting Lokeren

2 - 0

RAAL La Louvière

logo Lokeren
Seizoen:
2003-2004
Datum:
10/04/2004
20:00:00
Scheidsrechter:
Petitjean Didier
Toeschouwers:
4811
logo RAAL La Louvière

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Paaszaterdag, Christus is bijna herrezen ? Zal Sporting het ook doen ?
Er heerste bij aanvang alvast wel een doodse stilte op de tribunes. Veel viel er ook niet te beleven op het veld.
Het eerste noemenswaardige gebeurde in de 18e minuut toen Baldvinsson vanop rechts voortrok tot bij Kristinsson die met een mooi streling de bal op de binnenkant van de paal deed afwijken en de goedgevolgde Tailson kon zijn makkelijkste van het seizoen binnentikken : 1 - 0.
Je verwacht dan van de Wolven een sportieve revanche, maar het werd een aanslag op de Lokerse nummer tien. Scheidsrechter Petitjean twijfelde niet en stuurde Mamouni terecht met rood van het plein.
De enige sportieve actie van de Henegouwers was een dribbel van Odemwingie, diens schot ging echter over en naast.
Een afstandsschot van Tailson suisde maar nipt naast. In de 32e minuut dan een mooie pass van Runar Kristinsson die plotsklaps Gretarsson alleen voor Proto bracht. Arnar bleef koel en lobte de bal over de goalie : 2-0.
Tailson kopte nog een voorzet van Coulibaly naar de kruising, maar Silvio Proto redde gevat. En een afstandsschot van Gretarsson leidde ons naar een mooie ruststand : 2-0.
Een kopbal van Tailson kon de partij helemaal beslissen. Maar de kans spatte op de paal uiteen. En een schot van de ingevallen Renathino strandde op Proto. Zo bleef het gevaar voor een Waalse tegentreffer aanwezig. En de groen-witten kwamen ook steeds beter in de partij. De Wilde moest een bal uit zijn doel slaan wanneer Magro uithaalde vanop afstand.
Van Lokerse kant krijgen we maar één gevaarlijke actie meer na een mooie dribbel van Mbida en dito pass van Kristinsson geraakten noch Coulibaly, noch Mbida voorbij Proto.
Een vrije trap van Renathino werd door Proto in twee keer gepakt. En de beste mogelijkheid van La Louvière werd in blessuretijd door Odemwingie nog overgetikt.
Door de zege van Heusden-Zolder waren dit broodnodige punten en is nog niets beslist.

P