Sporting Lokeren

1 - 1

Standard Liège

logo Lokeren
Seizoen:
2003-2004
Datum:
24/01/2004
20:00:00
Scheidsrechter:
Allaerts Paul
Toeschouwers:
6800
logo Standard Liège

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Het was alweer van 14 december geleden dat we nog eens van een thuismatch konden genieten. Ondertussen heeft Sporting zijn kerstshopping achter de rug. Vier nieuwkomers stonden vorige week al in de basis op het veld van St.-Truiden en niet zonder succes. Vanaf volgende week is ook Renathino speelgerechtigd. Vanavond tegen Standard moeten we het nog even zonder hem doen. Van Hoeylandt was wegens een blessure niet van de partij.
En al na tien minuten wedstrijd moet ook Baldvinsson geblesseerd het veld verlaten. De Ijslander was goed voor een gevaarlijke voorzet waar Tailson net niet goed bij kon om te scoren.
De Beule met een actie op rechts, zet voor tot bij Kristinsson die van vrij dichtbij net naast knalt. Aan overzijde gaat een gevaarlijk schot van Kaklamanos ook maar nipt naast. In diezelfde minuut stuurt Kristinsson Geraerts ideaal in de diepte. Maar de jonge middenvelder vindt Carini op zijn weg. Dit had de 1-0 moeten zijn.
En tien minuten voor de pauze nogmaals Runar Kristinsson die Geeraerts alleen voor de Standard-goalie brengt. Maar Karel weet de bal niet voldoende te controlleren. Het is slechts uitstel wanneer nauwelijks later Van Hoey op rechterflank oprukt tot in de grote backlijn en dan op spelverdeler Kristinsson past die koelbloedig de 1-0 naast Carini plaatst. De ruststand 1-0, het had ook 2-0 kunnen en misschien wel moeten zijn. Na de pauze bracht D'Onofrio de gevaarlijke Aliyu Datti en dat zouden we snel geweten hebben. Een voorzet wordt door hem voorbij De Wilde gekopt : 1-1. Lokeren krijgt onmiddellijk de kans om terug te slagen. Tailson kan alleen op Carini af maar wordt nog getackeld. En nauwelijks later is er een uitstekende parade nodig van Carini om De Beule van een nieuwe voorsprong af te houden. Een laatste Lokerse kans komt er via De Beule die Tailson tot in het strafschop bedient. De Braziliaan kapt zich goed vrij en draait de bal voorlangs. Daarna komt de Rouches opzetten. Standard is nu de sterkere ploeg, Lokeren zit duidelijk door zijn beste krachten heen. Sporting komt een paar keer goed weg, o.a. met een bal op de paal zijn de bezoekers nog het dichtst bij de winninggoal. Uiteindelijk houdt Lokeren stand. En over het geheel van de wedstrijd bekeken toch een billijk gelijkspel.

P