K Heusden-Zolder

2 - 3

Sporting Lokeren

logo K Heusden-Zolder
Seizoen:
2003-2004
Datum:
12/03/2004
20:30:00
Scheidsrechter:
Ancion Armand
Toeschouwers:
5444
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Heusden-Zolder, voorlaatste in de stand, wist wat hen te doen stond : winnen !
En de Limburgers trokken ook van meet af aan resoluut in de aanval. Na nauwelijks twee minuten slalomde De Camargo door de defensie maar stuitte op De Wilde die kon klemmen vlak voor de aanstormende De Condé. Het was slechts kort uitstel. Want de vrije trap die volgde na een fout van Doba werd door De Condé perfect in het doel gedraaid : 1-0.
En na twaalf minuten was er een uitstekende voetreflex nodig van De Wilde om De Camargo van het tweede doelpunt te houden. Lokeren klungelde alsof het nog niet goed wakker was. En dat kon ook wel als je weet dat de spelersbus pas rond 19u50 het stadion bereikte. Om niet te spreken over de supporters wiens bussen wij rond 20u15 op 25 km van het stadion nog voorbijstaken. Gelukkig was de match 10 minuten later gestart.
Een voorzet van Origi werd door De Camargo over gekopt.
Na een half uur mocht dan Patrice Zéré zijn rentrée maken dit seizoen. Hij verving Coulibaly.
En dan komt de onvermijdelijke Ancion nog eens in beeld. Hij geeft Camara geel na een spectaculaire, maar foutloze, tackle. Een tweede geel karton en nieuwkomer Camara mag zich gaan douchen.
Terecht gemekker op de tribunes. Maar niet voor lang want de Limburgers kunnen ondanks hun minderheid toch de score verdubbelen. Suzuki ramt vrijstaand in de grote rechthoek de bal in de kruising, De Wilde kansloos : 2-0.
Van Hoeylandt gepakt in de grote backlijn, maar Ancion legt de bal erbuiten. Dit was een zuivere strafschop. Compensatie van de scheids ? Lokeren moet nu wel in de tweede helft, en Vanderelst brengt Bancé voor Van Hoey. Die krijgt al snel een compensatie-gele kaart van scheidsrechter Ancion. Mooie actie nu toch door het midden. Het begint bij Vidarsson, die mooi meegeeft aan Kristinsson. Die lanceert op zijn beurt Tailson, die niet tot scoren komt maar het Bailly wel moeilijk genoeg maakt zodat Bancé de losse bal makkelijk kan binnentikken. In het contact met Tailson wordt Bailly geraakt en moet vervangen worden door Vercruysse.
Lokeren rukt nu nadrukkelijk op naar voren, maar moet opletten voor de counter. Een slechte voorzet van Djurisic leidt tot een gevaarlijke situatie. Gelukkig is er een slechte voorzet vanop de rechterflank, en wordt de vrije man niet bereikt. Baldvinsson komt in de ploeg voor Van Hoeylandt. Pech voor Sporting als Runar een actie uit de schoenen tovert: zijn schot strandt op de paal. En Lokeren blijft komen. Een harde kopbal van Djurisic wordt maar net gestopt door de ingevallen doelman Vercruysse, een minuutje later trapt Renatinho te zwak op doel. Dolle 5 minuten. Baldvinsson zet voor naar Kristinsson, die onhoudbaar binnentrapt. En dan - we mogen het intussen over-over-compensatie noemen - geeft Ancion rechtstreeks rood aan Djurisic voor... ja voor wat? Een lichte fout? Wat doet die man eigenlijk nog op een voetbalveld? In scheidsrechtersuitfit dan nog. De vrije trap levert natuurlijk niks op, maar het is nu razend spannend met 10 tegen 10. Ei zo na scoort Lokeren een derde keer. Baldvinsson loopt vrij als een vogeltje de linkerflank af. Zijn voorzet wordt in extremis van voor de voeten van Renatinho weggehaald. Iets later is het dan toch prijs. Assist van Geraerts aan Tailson, die perfect rond zijn as draait en in de verste hoek laag binnenknalt. Lokeren zowaar op voorsprong. Slotoffensief Heusden. Doba kan zijn hoofd nog tussen een schot van Suzuki werken. Het helpt niet meer, Lokeren doet een gouden zaak en wint met 2-3 tegen concurrent Heusden-Zolder.

P