Sporting Lokeren

2 - 1

KAA Gent

logo Lokeren

Beker van België


Seizoen:
2004-2005
Datum:
02/02/2005
20:30:00
Scheidsrechter:
Ver Eecke Johny
Toeschouwers:
5500
logo KAA Gent

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Een midweekse bekermatch, ok, niets bijzonders zou men op 't eerste zicht zeggen. Ware het niet dat we tegen het AA Gent van Davy De Beule spelen. Het AA Gent van Davy De B€ule... De B€ule... wie zou dat een jaar geleden gedacht hebben.
Goed genoeg erover. Nu de match. Geen Ademilson en Van Hoey in de kern en Tailson in de spits in plaats van Zoundi. Beide ploegen hadden er duidelijk zin in. Er werd snel gestoord met het gevolg dat er het eerste kwartier geen kansen te noteren vielen. Overtredingen wel, maar een goed leidende Ver Eecke liet spelen. Al werd De Beule - uiteraard constant uitgejouwd - volgens sommige perslui zwaar aangepakt, zijn fout op Kristinsson vijf minuten voor de pauze mocht anders ook met een geel karton bestraft worden. Wellicht had Ver Eecke wat medelijden met de gecontesteerde Hammenaar. Anderzijds ging captain Arnar er ook stevig tegen aan. Hij had de boodschap "make us proud" zeker begrepen.
Het Lokerse gevaar moest vooral van Tailson komen. In de twintigste minuut kan hij even profiteren van een Gentse uitschuiver, maar zijn schot mist de goede richting. Een Gentse reactie komt er onmiddellijk, welliswaar met een zware buitenspelgeur. Gelukkig zijn Milojevic en Madi attent om de poging van Jbari onschadelijk te maken.
Tailson knalt via Laybutt in corner. Die wordt door Kristinsson genomen en de inlopende Olivier Doll kopt keihard op Herpoel. Maar niet alleen de Blauw-witte defensie trilt, ook de Lokerse. Een bal belandt via geharrewar op links bij het nummer 21, die trapt schijnbaar ongevaarlijk naar doel. Doba wil ontzetten, maar doet dat onbegrijpelijk in eigen doel : 0 - 1. Wat een domper ! Dat bepaalde perslui verbaasd zijn dat onze stadionomroeper van een own-goal spreekt, daar heb ik het moeilijk mee. Wanneer maakt een mens dan nog een eigen doelpunt ?
Lezou Doba had iets recht te zetten. En lang wachtte hij niet. Een bijna verloren bal wordt door onze nummer 22 teruggelegd tot bij de aalvlugge Tailson die in de verste hoek scoort : 1 - 1.
Voor de pauze is er nog een knal van Gretarsson, Herpoel pakt klemvast.
Sporting probeert na de pauze de koe bij de horens te vatten. Een sterk spelende Madi zet vanop zijn linkerflank voor tot bij Doba. zijn kopbal is niet straf genoeg om Herpoel te verrassen. En ook op een vluchtschot van Hendrikx is de Gentse doelman attent. Een knal van Tailson moet hij wel lossen. Bancé komt ietsje te kort om de rebound te benutten. Aan de overzijde trapt Jbari over. En ook Milojevic staat goed te keepen. Van dichtbij maakt hij een poging van Laybutt onschadelijk.
We zijn al ruim 70 minuten aan het spelen wanneer Tailson wordt aangespeeld in het strafschopgebied. De snelle Braziliaan voelt Laybutt in zijn rug en gaat graag tegen de vlakte bij een licht contact. Ver Eecke twijfelt niet, strafschop.
Specialist Gretarsson geeft onmiddellijk aan dat hij die niet wenst te nemen. Zijn landgenoot Runar Kristinsson neemt de taak met verve op zich : 2 - 1.
Meteen het signaal voor Reynders om een knokkende Bancé te vervangen door "speedy" Zoundi. Leekens volgt met Matthys in te brengen in plaats van De Beule.
Gent blijft aandringen en op zoek gaan naar de gelijkmaker. Laybutt komt nog het dichtst, zijn schot sterft op de lat. Een trap van Kristinsson gaat voorlangs. De score wijzigt niet meer en met een 2-1 is alles nog mogelijk bij de return in Gent.

P