Sporting Lokeren

1 - 1

RSC Charleroi

logo Lokeren
Seizoen:
2004-2005
Datum:
18/12/2004
20:00:00
Scheidsrechter:
Flament Philippe
Toeschouwers:
5000
logo RSC Charleroi

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Vanavond treffen de twee Sportings mekaar voor de 25e keer op Daknam. Veertien duels werden gewonnen door Lokeren, 5 keer waren de Karolo's aan de winnende hand. Waaronder vorig jaar notabene.
Maar voor Franky Van der elst telt alleen de realiteit, niet de statistieken. En als het van Roger afhing moesten we ongeveer zes keer het "oooowweeeeeoooo"-liedje horen.
Lokeren startte onmiddellijk gretig. Camara kon op links met een mooie beweging Brogno uitschakelen maar hij besloot over doel.
Charleroi met een voorzet vanop rechts en Kraouch klimt boven alles en iedereen uit : 0 - 1. Een mokerslag na zes minuten en "owee" wat staat ons te wachten ?
Een deel van de thuisaanhang reageert ongepast met "Franky buiten" en "wij willen voetbal zien". Net terwijl Lokeren zich vandaag duidelijk wil tonen en dat ook werkelijk doet.
Hendrikx slalomt door de thuisdefensie en via een aangeschoten bal in corner. Marc neemt die zelf en de laagvallende bal wordt door Olivier Doll uitstekend voorbij Laquait gekopt : 1-1 na elf minuten. Deze keer wel ooowweeeooo.
En ei zo na ook nog 2-1, maar het lobje van Hendrikx wordt door Laquait onschadelijk gemaakt.
We hebben het vanavond nog niet over de scheids gehad. Maar dat lost de irritant leidende Flamant even op door rood te trekken voor Baldvinsson die zijn tegenstander duwde na een overtreding op hem. De Waalse ref is onverbiddelijk. "Amateur" roept de thuishang, deze keer kan ik hun reactie begrijpen, immers "wie wind zaait..."
Achteraf bleek ook dat hij een zeer zwaar rapport opstelde en Baldvinsson zich dus aan serieuze schorsing mag verwachten want de IJslandse spits gedroeg zich niet professioneel.
Van der Elst brengt dan na de pauze met Ademilson een extra spits in de plaats van Camara. En de thuisploeg is ondanks een man minder het gevaarlijkste. Vidarsson bedient Hendrikx die in één tijd de plaatsbal naast en over stuurt. Drie minuten later probeert de creatieve Kristinsson het maar ook hij plaatst de bal een metertje naast, deze keer aan Laquait's rechterkant. En weer Lokeren met deze maal een streep van Hendrikx op vrije trap, zoef,... het scheelde geen haar.
Op het uur wordt Kristinsson onderuit geschoffeld op het randje van de grote backlijn en de achterlijn, hoekschop zegt Flamand. En daaruit volgt een schot van Gretarsson dat tussen een bos van Charleroi spelers wordt afgeblokt.
Pas daarna komen de bezoekers opzetten. Christ met een gevaarlijke voorzet vanop links en pocketspits Akgul kopt nipt naast de verste paal. Een kwartier voor tijd ziet Flamand geen hands van Doba en kent zoals gewoonte dus maar een corner toe.
In de laatste minuten komt Sporting Lokeren nog opzetten. Eerst een knal van Hendrikx op de vuisten van Laquait. En twee minuten voor tijd trapt Gretarsson een schitterende vrije trap op de binnenkant van de kruising !! Wat een pech. En wat voor een gevolgen zal dit hebben ?
Zo behaalt Lokeren een verdienstelijk punt tegen de nummer drie in het klassement. Matthysen zei achteraf bij de persbabbel dat hij heel blij was met een punt. Hij feliciteerde bovendien de spelers van Lokeren voor hun inzet en overgave ! "En de derde plaats is voor ons fantastisch en mooi om de heenronde mee af te sluiten. We hebben de voetbalgoden aan onze kant."
Franky Van der Elst was te geemotioneerd om in de perszaal aanwezig te zijn. Hij nam (voorlopig) afscheid van de spelers en de staff. Jammer, want hij verdiende beter. Zeker vandaag waar de Lokeren spelers getoond hebben dat ze voor hem wilden vechten. Lambrecht toonde zich op Radio 1 toch tevreden over de match en de inzet. Hij houdt zijn beslissing in beraad tot maandag.

P