Sporting Lokeren

2 - 1

St.-Truidense VV

logo Lokeren

Beker van België


Seizoen:
2004-2005
Datum:
19/01/2005
20:00:00
Scheidsrechter:
Breda Stéphane
Toeschouwers:
1800
logo St.-Truidense VV

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Het eerste gevaar komt van Truiense kant. Beda kopt een voorzet door, gelukkig voor Lokeren kon Buvens zijn hoofd er niet meer tegen plaatsen. Onmiddellijk daarop aan de overzijde wordt Zoundi in de diepte gestuurd. Hij stuit op doelman Castro. STVV is niet gekomen om zich in te graven. Een schot van Van Imschoot wordt afgeblokt.
Lokeren begint nu stilaan in de match te komen. Een verre voorzet van Hendrikx wordt door Doll opgehaald en prima voorgezet tot bij Kristinsson, die verlengt naar Bancé. De Burkinees besluit net naast de rechterpaal.
Een knal van Hendrikx, buiten de grote rechthoek, wordt maar met moeite gestopt door de Limburgse goalie.
Na ruim twintig minuten krijgt Sporting een vrije trap na een fout op Zoundi. Een kolfje naar de hand van Kristinsson. De perfecte vrijschop wordt door Roma binnengekopt : 1-0.
Lokeren valt dan terug en STVV blijft gedreven spelen. Drie minuten voor de rust leidt dat tot de gelijkmaker. De Ceulaer legt met een mooie solo Doba en Milojevic in de luren : 1-1. Voetbal tijdens de week, pfff, voor uw vrijwillige verslaggever ter plaatse is het niet altijd even leuk. Want 's anderdaags is het alweer werkdag. Vandaar dat de samenvatting van deze tweede helft lang op zich heeft laten wachten.
We noteerden een dubbele wissel bij Sporting. Madi Panandetigiuri in de plaats van Zoundi en Ademilson voor Roma. Het tweede bedrijf had heel wat minder om het lijf. Alleen de gelijke stand zorgde voor een constante spanning. Het aanvallend voetbal kwam bijna alleen van Lokerse zijde met o.a. een kopbal van Bancé en een schot van Ademilson gingen naast. Zvonko Milojevic moest ook geconcentreerd blijven, hij ging gepast in de voeten van de gevaarlijke Benjamin - beste man op 't plein - De Ceulaer. Hajnal kapt zich voorbij Doll en opnieuw is Milojevic attent.
Een combinatie Hendrikx, Kristinsson naar Ademilson, die weerom naast besluit. Bij STVV komt dan nog oude bekende Kimoto in de ploeg. Maar niet hij, wel Gretarsson zorgt voor het beslissende doelpunt. Ademilson werd van de sokken gelopen en scheidsrechter Breda legde de bal op de stil. Onze IJslandse specialist aarzelde niet en trapte zo Lokeren een ronde verder.

P