KRC Genk

2 - 2

Sporting Lokeren

logo KRC Genk
Seizoen:
2005-2006
Datum:
17/12/2005
20:00:00
Scheidsrechter:
Jordens Peter
Toeschouwers:
21000
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Voor de eerst maal volgde het webteam een uitwedstrijd vanuit de luie zetel via BelgacomTV. En dat het me geen minuut zou spijten zal blijken uit dit verslagje.
Sporting moest maar liefst 11 basisspelers missen o.a. Van Handenhoven, Vidarsson, Vukomanovic, Doll,... enz. Gelukkig waren Ali Bouabe en Hassen El Mouataz, de twee Marrokanen die al van bij het seizoensbegin bij de reserven meedraaien, eindelijk speelgerechtigd. Geen moment te vroeg en de twee Noord-Afrikanen zouden hun debuut niet missen.
Nauwelijks geïnstalleerd in de sofa, en meteen krijgen we een mooie aanval van Sporting via dribbelwonder M'Bayé Camara vanop rechts, een bal tot bij Drulic, schitterend tikje naar Bancé en die knalt voorbij Moons : 0-1.
Een koude douche voor Genk dat meteen alle aanvalsregisters opentrekt. Engelaar in buitenspel laat scoren, maar dat feestje gaat niet door. Peeters dan door Defour in de diepte gestuurd, maar hij strandt op Lazic en de herneming van Beslija zoeft centimers naast de linkerpaal. Lokeren heeft zijn handen vol. Zo moet o.a. Overmeire prima tussenkomen om Engelaar af te stoppen en nieuw gevaar tegen te gaan. Op het kwartier dan een vrije trap van Kristinsson, van heel ver trapt hij over en naast.
Dan is het opnieuw Genk met Soley Seyfo die bij een corner in een kluwen van spelers de bal krijgt en voorbij Lazic in doel trapt. Er stonden minstens twee Genkenaars in buitenspelpositie, maar niet Seyfo. Moeilijk voor de lijnrechter, hij vergiste zich enkele malen in het voordeel van Lokeren. Soetaers dan met een knal net naast de verste paal. Sporting countert onmiddellijk. Opnieuw M'baye die op rechts tot aan de doellijn dribbelt maar hij kan de vrijstaande Drulic niet bereiken. Anders stond het 0-2. En het spectakel houdt aan, ik heb nu al waar gekregen voor mijn geld en we zitten amper 20 minuten ver. Opnieuw naar de overkant : Debutant El Mouataz kent Beslija's trukkendoos nog niet en tackelt te laat : strafschop. Engelaar zet klungelachtig om en Lazic redt. Meer zelfs : Sporting bouwt opnieuw een tegenaanval op, via Overmeire gaat het naar Camara die met een schitterende pass Drulic voor Moons stuurt. De Kroaat werkt feilloos af : 0 - 2. Beter kon het voor Lokeren niet gaan.
Van Hoey krijgt geel. Engelaar krijgt dat niet wanneer hij Camara smerig op de enkels stampt. Een voorzet-schot van Beslija komt bij Mikulic maar zijn trap gaat over. We halen een biertje uit de frigo bij een 0-2 ruststand.
De eerste kans na de pauze is voor de bezoekers. Bouchouari troeft Van Goethem af maar besluit in plaats van rechtdoor te gaan op snelheid, toch Bancé te bedienen. De Burkinees trapt via een Genks been in corner.
In de 56e minuut krijgt Genk waar het al lang naar zoekt. Een mooi hakje van de ingevallen Vandenbergh naar Peeters en die laat Lazic geen schijn van een kans : 1 - 2. Het wordt bibberen voor Lokeren. Al krijgt Drulic nog een prima kans (het zou de laatste worden voor de tricolores), maar Moons zit er deze keer goed tussen. Geen 1-3. We gaan wel naar 2-2 wanneer Bob Peeters in buitenspelpositie aan het truitje hangt van Boubabe en er nog een penalty voor krijgt ook. Drulic krijgt nog geel voor protest. Maar Vandenbergh (alweer hij), zet de strafschop feilloos om. En diezelfde Vandenbergh zorgde bijna voor 3-2, gelukkig kon een attente De Winne de bal voor de lijn keren.
Boubabe, die een uitstekende match speelde in de Lokerse defensie, mag nog meegenieten van de gele gulheid van Jordens. Anderzijds wordt vrijwillig handspel van Van Goethem door de scheids niet bestraft. Spelbederf en spelbederf zijn blijkbaar twee. Want in de blessuretijd krijgt Kristinsson wel een tweede geel karton voor het onnodig wegtrappen van het leder. De Ijslandse gelegenheidskapitein streed met een groot hart en veel inzet. Hij mag als eerste gaan douchen. En 96 minuten onder leiding van Jordens en Co is ook meer dan genoeg, hij beseft het allicht zelf en fluit af.
Een heldhaftig Lokeren haalt een punt op Genk. Muslin mag met opgeheven hoofd de Belgische competitie verlaten.

P