KRC Genk

1 - 0

Sporting Lokeren

logo KRC Genk
Seizoen:
2008-2009
Datum:
30/08/2008
20:00:00
Scheidsrechter:
Nzolo Jerome Efong
Toeschouwers:
21046
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

RC Genk heeft zijn eerste overwinning beet. De Limburgers voetbalden na de blamerende nederlaag tegen Bergen met een grote zegedrang, maar slaagden er niet in de tribunes te imponeren. Het enige doelpunt van de partij werd gemaakt door João Carlos, die zijn vorige club de eerste nederlaag van het seizoen aansmeerde.Voor de aftrap werd in de Cristal Arena een stukje nostalgie opgevoerd. Aimé Anthuenis, Souleymane Oulare en gewezen Gouden Schoen Branko Strupar waren als speciale gasten uitgenodigd en mochten onder applaus bloemen in ontvangst nemen. Het dream team van eind jaren negentig roept in Genk nog altijd mierzoete herinneringen op. Dat het toen beter was, werd tijdens de eerste helft geïllustreerd.

De thuisploeg ging nochtans heel enthousiast van start. Er werd hoog druk gezet en er was veel agressiviteit op de bal, maar dat bleek slechts strovuur te zijn. Na een kwartier zakte het tempo. In die periode dwongen gelegenheidsaanvoerder De Decker en zijn ploegmaats nauwelijks een kans af.

Ronny Van Geneugden moet zich niet lekker gevoeld hebben, want hij speelde met zijn ploegopstelling hoog spel. De 40-jarige coach stuurde immers een op vijf plaatsen gewijzigde ploeg naar de aftrap. Bailly (terug uit China), Daeseleire, Matoukou, Ogunjimi en Da Silva kwamen in de ploeg voor Verhulst, Toth, Caillet, Pudil en de geblesseerde Barda. Bosnjak schoof door naar de spits als vervanger van de Israëliër, Da Silva opereerde op rechts.

Wanhopen

Wat een verschil met Lokeren, dat voor de derde keer op rij met een ongewijzigde ploeg speelde. De Waaslanders namen een veeleer afwachtende houding aan, maar verschansten zich niet in het eigen doelgebied en dwongen rond het kwartier een uitstekende kans af. Maazou zette scherp voor, maar Golan kreeg de bal niet binnen het kader. De Genkse supporters begonnen al te wanhopen. De clubleiding investeerde fors om vier buitenlanders binnen te halen, maar van de beoogde kwaliteitsinjectie kregen ze alweer niet veel te zien.

Na de pauze leek er geen beterschap op komst. Aan overwinningsdrang ontbrak het de tweevoudige landskampioen niet, maar het verschil tussen willen en kunnen was behoorlijk groot. Lokeren voelde dat ook zo aan en manifesteerde zich steeds meer op de helft van de tegenstrever. Daardoor kwam er wel meer ruimte op de Oost-Vlaamse helft. Een van de Genkse aanvallen resulteerde in een vrije trap voor Tözser, die de bal op het hoofd van João Carlos legde.

De Braziliaan scoorde tegen zijn ex-ploeg. De bezoekers probeerden in de achtervolging te gaan, maar de omschakeling van verdediging naar aanval verliep moeizaam. Genk hield Lokeren vrij makkelijk op afstand. Twintig minuten voor het eindsignaal voerde Ronny Van Geneugden een onverwachte wissel door. Hij haalde Nemec naar de kant voor Barda, die vrijdag niet in de wedstrijdkern werd opgenomen vanwege een hamstringsblessure. De Israëliër raakte toch fit en maakte in die luttele speelminuten zijn meerwaarde voor Genk nog maar eens duidelijk.
Verslag sportwereld.be

P