KSV Roeselare

0 - 1

Sporting Lokeren

logo KSV Roeselare
Seizoen:
2008-2009
Datum:
20/09/2008
20:00:00
Scheidsrechter:
Bourdouxhe Claude
Toeschouwers:
5614
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Een gretig SV Roeselare domineerde en ging na de rust op zoek naar de verdiende driepunter, maar met een grondscherend schot diep in blessuretijd stortte M'Bayo de West-Vlamingen in groot verdriet. Bij Roeselare verschenen Mulisa en Goossens voor de eerste keer aan de aftrap. De Wilde en Dembele bleven op de bank. Lokeren-coach Georges Leekens pakte uit met het verwachte elftal. De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar: een opzittende Maazou dwong Sierens in de fout. De Roeselaarse goalie werkte weg in de voeten van Golan. De te verbaasde Israëliër knalde onbegrijpelijk naast de lege kooi. Zowel Roeselare als Lokeren hielden veel volk achter de bal. De kansen waren schaars, het tempo lag bedroevend laag. Halfweg de eerste helft veerden de thuisfans toch even op. Tanghe knikte de fraaie krulbal van Hietanen van dichtbij naast het doel van Copa. Veel had het duel niet om het lijf. Veel goesting, maar de partij liep vast op de overbevolkte middenstrook. Naar het einde van de eerste helft toe probeerde de thuisploeg iets meer druk op de ketel te zetten.

Tanghe kon net niet bij de voorzet van Ouattara en het voorzetschot van Daineche dwarrelde rakelings voorlangs. Ook Mulisa ging zijn kans, Copa redde met de vuisten.

Roeselare opende scherp na de pauze. Copa duwde de vrije trap van Tanghe met de vuisten weg. De thuisploeg combineerde vlot en ging resoluut op zoek naar de eerste competitiezege. Mulisa stuurde de knappe assist van Dissa naast. Roeselare rook zijn kans, maar Copa stond pal. Met een fraaie save hield hij Tanghe van de opener. Ook pech voor de thuisploeg: de hoog verende Daineche kopte de voorzet van Ouattar op de dwarligger. Lokeren raakte amper uit de omknelling los, maar bleef overeind. Thuiscoach Geeraerd speelde alles of niets en gooide met Thompson en de debuterende Bétrémieux nog twee aanvallers in de strijd. Heel Lokeren claimde een penalty toen Maazou van de sokken werd gelopen in de zestien, maar Bourdouxhe reageerde niet. M'Bayo had tenslotte het laatste woord.
Verslag sportwereld.be

P