SV Zulte-Waregem

0 - 0

Sporting Lokeren

logo SV Zulte-Waregem
Seizoen:
2008-2009
Datum:
16/08/2008
20:00:00
Scheidsrechter:
Burie Benoni
Toeschouwers:
6000
logo Lokeren

Ploegopstellingen

Verslag

Een vrij tactisch en slordig schaakspel tussen Zulte Waregem en Lokeren eindigde voor de vierde maal op evenveel ontmoetingen aan de Gaverbeek op een remise. Lokeren, vorig seizoen koning van de gelijke spelen, kon SVZW zelden naar de kroon steken. De gastheren misten frisheid in de zone van de waarheid. Beide oefenmeesters hadden enkele verrassingen in petto voor hun maidenmatch van dit nagelnieuwe seizoen. In vergelijking met het gewonnen slotakkoord van de vorige competitie-editie tegen degradant Brussels wierp SVZW-coach Dury maar liefst zes andere leeuwen tussen de kalklijnen. Zo mocht nieuwste aanwinst Subotic in de vuurlinie postvatten, Colpaert nam centraal achterin plaats en Matton kreeg een streepje voor op Roelandts.

Lokerentrainer Leekens hield het bij vier andere basispionnen. Vooral nieuwkomer Strul moet als vervanger van Joao Carlos het hoge verwachtingspatroon in het Wase hart van de verdediging inlossen.

In een bitsig en vrij evenwichtig matchbegin moest Copa zich een eerste keer strekken op een voorzet van Leye. Aan de overzijde probeerde Golan een strafschop te versieren. Ref Burie ging terecht niet in op de uitnodiging van de Israëlische international. Maazou, die onlangs zijn verblijf op Daknam verlengde tot 2013, knalde een schuiver in de handen van Bossut. Mbayo kon de daaropvolgende zwakke uitworp van de jonge SVZW-goalie niet verzilveren.

Tussen veel slordigheden en linke foutjes in kon Leye tweemaal aanleggen van net buiten de zestien, maar Copa stak er telkens een handje voor. Het slot van de eerste periode werd niet gekleurd met doelgevaar, wel met gele kartonnen: Leye kreeg er één onder de neus geduwd voor een vermeende schwalbe, Maazou kon zijn gretigheid niet de baas en Reina moest aan de noodrem trekken na een misser van Colpaert.

De koffie bleek tijdens de pauze niet straf genoeg: de slordigheden bleven zich aan beide kanten opstapelen. Matton kon dan toch eens een gaatje vinden in de bezoekende afweergordel, maar zijn schot vond in extremis nog een Lokers been op zijn weg. Dit treffen kon dringend wat vers bloed gebruiken en Dury stuurde Matthys en een handvol minuten later Leandrinho de wei in. Net voor de invalbeurt van de Braziliaanse dribbelkont poeierde Leye de bal tegen de dwarsligger. Dit treffen kabbelde rustig naar zijn magere einde toe. Leye deed de thuisaanhang nog even opschrikken met een fraaie kopbal. Maazou zorgde in de slotminuut voor het enige gevaar in de tweede speelhelft, maar zijn streep zoefde naast.
Verslag sportwereld.be

P