RSC Anderlecht

2 - 3

Sporting Lokeren

logo RSC Anderlecht
Seizoen:
2008-2009
Datum:
08/11/2008
20:00:00
Scheidsrechter:
Verbist Johan
Toeschouwers:
23074
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Anderlecht kreeg zaterdag een uitgelezen kans om tijdelijk de koppositie over te nemen van Club Brugge, maar daar beslisten Lokeren, Maazou en de doelman anders over. De Guinees zette de bezoekers op weg naar een onwaarschijnlijke 0-3 voorsprong, waarna de Brusselaars niet verder kwamen dan twee tegendoelpunten, mede dankzij de heldendaden van Copa. Een dreun in het vooruitzicht van de topper tegen Club. Anderlecht ging na de zware nederlaag op Zulte Waregem voor de negen op negen, maar dat is dus niet gelukt. De beste verdediging haalde het dus van de beste aanval. Lokeren had tot nu toe nog maar elf keer gescoord, maar het dikte dat povere aantal in het Vanden Stockstadion aan tot veertien. De Waaslanders hebben sedert 30 augustus niet meer verloren.

Ariël Jacobs pakte uit met een verrassing van formaat. Niet Kruiswijk maar Rnic nam de plaats in van de geschorste Juhasz. Het was van het debacle in Borisov geleden dat de Serviër nog eens aan de aftrap kwam. Bij Lokeren mocht Demiri voor het eerst dit seizoen debuteren.

Het was Anderlecht dat in de aanvangsminuten het meeste initiatief nam. Niet dat het allemaal veel gevaar opleverde. Meer dan een paar kopballen van een zer bedrijvige Gillet vielen er niet te noteren. Rond de twintigste minuut knutselde de thuisploeg dan toch een gestroomlijnde actie uit de mouwen. De afgeweerde bal werd door Boussoufa op Strul geknald.

Paars-wit werd daarop twee keer koud gepakt. Was getekend: de onvermijdelijke Maazou. Tot twee keer toe knikte hij staalhard een voorzet binnen, eerst van Mbayo, daarna van El Mouataz. Het moet gezegd dat Rnic het hem niet echt lastig maakte, in het luchtruim kwam de onzekere verdediger duidelijk te kort. Niet echt een geslaagde zet van Jacobs dus.

De zevende en de achtste seizoentreffer van de Guinees zorgden voor een ijskoude douche in het Astridpark. Lokeren slikt dit seizoen heel weinig tegengoals en Anderlecht moest plots een 0-2 achterstand ophalen, een zware opdracht. Van Damme had net voor de pauze trouwens de aansluitingstreffer kunnen scoren, maar Copa reageerde alert op zijn kopslag.

Bom van Dupré

Ook na de koffie kon Anderlecht zich niet doorzetten. Maazou kwam nog maar eens dreigen met het hoofd, en het werd allemaal nog erger voor de thuisploeg. Mbayo pegelde op doel, Zitka weerde af, waarop Dupré met een bom de 0-3 op het bord schoot.

Het pleit voor de thuisploeg dat ze niet opgaf. Chatelle trof de lat, Legear schudde het stadion weer wakker met een droge knal voorbij Copa. Met nog zeventien mminuten kwam er nog meer spanning in de match. Boussoufa zette voor, de tot dan onzichtbare Frutos kopte via de paal binnen. Voor het eerst dit seizoen kreeg Lokeren twee goals tegen en dat zorgde toch voor wat paniek. Leekens bracht met Bouabe een extra verdediger in. Na een knappe combinatie Chatelle-Legear liet Gillet van dichtbij nog de gelijkmaker liggen. Copa redde nog knap op poging van Chatelle. In het slotoffensief trapte Maazou nog nipt naast een leeg doel, maar daar maalden de bezoekers niet om.
Verslag sportwereld.be

P