Germinal Beerschot Antwerpen

0 - 2

Sporting Lokeren

logo Germinal Beerschot Antwerpen
Seizoen:
2008-2009
Datum:
22/11/2008
20:00:00
Scheidsrechter:
Bourdouxhe Claude
Toeschouwers:
9100
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Twee thuisblunders volstonden voor Lokeren om hun tiende wedstrijd zonder nederlaag te boeken. Maazou kroonde zich tot topschutter met zijn tiende doelpunt. Voor G. Beerschot begint de toestand stilaan dramatisch te worden. De supporters riepen dan ook 'Iedereen buiten'.Lokeren begon nochtans gehandicapt aan de wedstrijd omdat Copa (ziek) en Dupré (nekletsel tijdens de opwarming) moesten afhaken, terwijl Strul geschorst was. Lazic maakte zijn debuut in doel. Bij G. Beerschot een hele reeks aangekondigde geblesseerden (Malki, Né, Svetlicic, Cruz, Munyaneza). De Wree verving de geschorste Van Dooren.

De wedstrijd was nog geen tien minuten bezig of de spelers kregen er een prozaïsche sneeuwbui bovenop. Het kwam het lamentabele spektakel zeker niet ten goede. Voor het rusten geblazen was, versierde elke ploeg welgeteld één doelrijpe kans. Toen Dheedene eens te meer een vrijschop slecht gegeven had, speelde Lokeren op de counter Golan uit, die - alleen voor Proto - de bal net naast het doel plaatste. Aan de overzijde kreeg Vandenbergh een kans om uit te halen, maar Bouabe gooide zich in laatste instantie nog voor de bal. Daar bleef het bij, omdat bij G. Beerschot niemand het lef had om op doel te schieten, terwijl de Waaslanders zich te veel verslikten in de buitenspelval.

De staat van het veld leende zich na de rust niet tot oogstrelend voetbal. Met de inbreng van Kpaka kwamen er even meer tempowisselingen in de eentonige wedstrijd. Fadiga verving de geblesseerde Peeters, maar wist blijkbaar niet dat hij Pavlovic moest bewaken, die bij een hoekschop van El Mouataz dan ook volledig vrij stond en rustig mocht inkoppen. Dheedene vergat even later de buitenspelval dicht te klappen en Golan schonk Maazou de kans om zich tot topschutter te kronen met tien doelpunten. Die liet die kans niet liggen. Meteen boeken toe voor G. Beerschot
 
Verslag sportwereld.be

P