FC Dender EH

1 - 1

Sporting Lokeren

logo FC Dender EH
Seizoen:
2008-2009
Datum:
13/12/2008
20:00:00
Scheidsrechter:
Bylois Raf
Toeschouwers:
4806
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Na een attractieve eerste helft volgde een flauw afkooksel in een derby die op een typisch en ook logisch gelijkspel eindigde.Dender schiet weinig op met het punt en zag met Smajic bovendien één van zijn weinige creatieve spelers uitvallen. Bij Lokeren haalde kanjer Maazou niet zijn normale niveau terwijl de defensie vaak op flanellen benen stond.

Dit keer geen van een aangebrachte knieprothese herstellende Johan Boskamp op de tribunes. Voor de wedstrijd daalde wel een delegatie van Atletico Madrid neer met Maazou in rood aangekruist in de agenda's. Leekens verkoos Carevic boven Camara als vervanger van de gekwetste Mbayo. De geschorste El Mouataz werd vervangen door Muharemovic. Bij Dender keerde Neva na zijn schorsing terug in de as van de defensie in de plaats van Fred die werd doorgeschoven naar het middenveld. Patrick Asselman pakte bij zijn trainersdebuut uit met slechts één verrassing. Wiggers kreeg namelijk de voorkeur op De Pever.

De bijtende koude inspireerde de acteurs voor een onderhoudende Oost- Vlaamse derby voor rust. Muharemovic kreeg te veel ruimte, maar zijn knal devieerde via een been naast. Maazou nam de thuisdefensie op snelheid nadat Bylois bij een vrijschop enkele meters liet pikken, maar Berthelin verijdelde de knal. Via een vrijschop opende Overmeire met zijn eerste seizoenstreffer de bordjes waarbij het zicht van Berthelin belemmerd werd door een thuisverdediger. Na een te korte terugspeelbal van Dupré stuitte Smajic op Copa, maar Sylla nette de rebound.

Sanchez bediende tellen later opnieuw de vrijstaande Sylla, maar dit keer ging de bal naast. Destorme kopte een flankvoorzet naast. Berthelin schroeide de vuisten op een schicht van Overmeire bij een vrijschop. Een bedrijvige Overmeire tikte een kans naast. Een knal van Deflandre werd over getipt door Copa. Ook Destorme stelde Copa op de proef. Op slag van rust werd een juichende Maazou terecht afgevlagd voor buitenspel. Na rust viel het spelniveau fel terug. Destorme bracht Sylla in stelling, maar de Guinee√ęr knalde over. Bij een nieuwe kans knalde Sylla onbesuisd op de hakken van Strul.
 
Verslag sportwereld.be

P