AFC Tubize

2 - 1

Sporting Lokeren

logo AFC Tubize
Seizoen:
2008-2009
Datum:
24/01/2009
20:00:00
Scheidsrechter:
Saadouni Karim
Toeschouwers:
3400
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Tubeke was de hele partij de gevaarlijkste ploeg, maar Lokeren leek aan het langste eind te trekken. Dufer besliste er echter anders over en was met een assist en de 2-1 de matchwinnaar. Tubeke begon met dezelfde elf die vorige week een punt op Moeskroen wegkaapten. Bij Lokeren startte Mbayo, terug uit langdurige blessure. Hij verving de geelgeschorste Overmeire. Bouabe stond verrassend in de plaats van Strul en vormde met Doll het hart van de verdediging.

Een eerste corner was, niet onlogisch, voor Lokeren, dat van Tubeke het initiatief mocht nemen. Pavlovic kopte de hoekschop door maar Golan kon de bal aan de tweede paal net niet binnentrappen. Aan de overkant zette Perbet van op links voor. Beynié nam het leer knap meteen op de slof. Doelman Copa bokste de bal uit zijn doel. Wat later snelde Dufer voorbij Doll. Zowel Perbet als Beynié raakten zijn voorzet niet naar wens. Weer Dufer dribbelde zich tot in het strafschopgebied. Zijn schot strandde in het zijnet.

Lokeren kon het blok van Tubeke niet ontwrichten en hanteerde regelmatig de lang bal. De thuisploeg was onder impuls van een bedrijvige Dufer het gevaarlijkst. Zo kon Perbet een verlengde corner niet in doel koppen en plaatste hij even later, opnieuw met het hoofd, een voorzet van Dufer op de lat. Beynié zag zijn rebound door een Lokers hoofd gekeerd. Lokeren probeerde het van op afstand via Pavlovic en El Mouataz. Net voor rusten werd Mazou diep gestuurd. Hij werkte zich, al dan niet foutief, voorbij Vandelannoite en trapte de eerste echte kans voor Lokeren door de benen van doelman Ardouin in het doel. De 0-1-ruststand was voor Lokeren op z'n minst gevleid te noemen.

In de tweede helft ging Tubeke op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam aanvankelijk niet verder dan enkele ongevaarlijke voorzetten. Trainer Cartier pakte op het uur uit met een driedubbele wissel en met resultaat.

Karaca speelde zich enig mooi vrij, vond Dufer en die zette Villano alleen voor Copa. De kleine Tubekenaar werkte beheerst af. Bijna stond het meteen 2-1. Villano vond Brouckaert, maar Copa pakte uit met een schitterende reflex. Lokeren probeerde nog via Mazou voor dreiging te zorgen maar ofwel liep die buitenspel ofwel was Vandelannoite goed bij de les. Net voor affluiten kreeg Tubeke toch wat het verdiende. Niet toevallig Dufer plaatste de 2-1 naast Copa.
 
Verslag sportwereld.be

P