RAEC Mons

0 - 2

Sporting Lokeren

logo RAEC Mons
Seizoen:
2008-2009
Datum:
21/03/2009
20:00:00
Scheidsrechter:
Pots Tim
Toeschouwers:
3100
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Ook zonder topschutter Maazou vindt Lokeren nog de weg naar het doel. In tegenstelling tot de veroordeelde thuisploeg waar de schaduw van Dahmane blijft rondzweven. Flankverdediger Ziv en Janczyk versierde de twee doelpunten op aangeven van Mbayo, meteen goed voor een vijfde uitzege terwijl een onmondige thuisploeg een vijfde thuisnederlaag slikte.

Met Collet aan de zijde van de enige valide spits Moussa Gueye trok de thuisploeg van bij de aftrap de kaart van de aanval en forceerde een handvol hoekschoppen in het openingskwartier. Copa regeerde echter in zijn gebied en het leek snel een zware klus evenwel om de, op leider Standard na, meest secure achterhoede van de reeks op de pijnbank te leggen. Bij de Waaslandse specialisten van het gelijkspel had Ali Bouabe de plaats van Tiko in de verdediging ingenomen. Na een dik kwartier verliet Copa gepast zijn doel om een doorbraak van Gueye op te vangen. Rond het halfuur verschenen eindelijk de gasten in de buurt van Herpoel, Overmeire zag echter zijn schot bij de spionkop terechtkomen. In een overbevolkt middenveld probeerden Overmeire en Mbayo tevergeefs de opbouw te bewerken, de laatste voorzet bereikte echter nooit de bestemmeling. Het bleef de hele eerste helft windstil rond de muit van Herpoel. Cordaro en Collet bleven de flanken animeren ondanks het weerwerk van El Mouataz.

Cordaro infiltreerde nog eens aardig even voor de pauze, gleed door het centrum maar werd nog net voor de fatale zone door Carevic uit het zadel gelicht. Ondertussen had aanvoerder Mirri wegens een contractuur nogmaals de strijd moeten staken. Zijn vervanger Dzidic mocht echter een tiental minuten later na een aanslag op Janczyk alweer de kleedkamers opzoeken, meteen ook de negende rode kaart voor de Draken dit seizoen. Een zware klap voor de gastheer die het kopje liet hangen toen Ziv met een schuine loeier op aangeven van Mbayo de netten bol zette. Even later nam Janczyk na een nieuwe assist van Mbayo alle twijfels weg.
 
Verslag sportwereld.be

P