Excelsior Mouscron

2 - 0

Sporting Lokeren

logo Excelsior Mouscron
Seizoen:
2008-2009
Datum:
29/11/2008
20:00:00
Scheidsrechter:
Nzolo Jerome Efong
Toeschouwers:
4622
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

De hele match domineerde de thuisploeg, wat resulteerde in enkele kansen. Lokeren leek machteloos en onherkenbaar. Custovic en Lepoint rekenden af met de bezoekers na tien matchen zonder nederlaag. De koude winteravond lokte weinig toeschouwers naar Le Canonnier. De match tegen Lokeren betekende voor Moeskroen nochtans veel, maar de supporters hadden die boodschap duidelijk niet begrepen.

Trainer Scifo koos in zijn basiself opnieuw voor aanvoerder Vandooren ten koste van Chantry, die na drie matchen opnieuw naar de bank werd verwezen. Daarnaast werd Custovic gerecupereerd na een schorsing.

Deze laatste zorgde voor de eerste opwinding en kon daarbij rekenen op de volle medewerking van Lokeren-doelman Copa. Op een lage vrije trap ging de Ivoriaan volledig in de fout en liet de bal tussen de handen glippen, waarna de bal tergend traag in doel verdween.

Dit betekende meteen het tiende Lokerse tegendoelpunt dit seizoen. Dat was niet het startsein voor een open match. Moeskroen kon enkel dreigen via schoten uit de tweede lijn en Lokeren stak pas op het halfuur even de neus aan het venster toen Golan zich misrekende op een vrije trap van Overmeire.

Spektakel

Net voor de rust kopte diezelfde Israëliër net naast doel. De gevaarlijkste actie van Lokeren leverde evenwel geen doelpunt op. Verder leverde de eerste helft niet veel verwarmende momenten meer op.

Dezelfde 22spelers mochten na de rust proberen wat meer spektakel te brengen, maar slaagden daar aanvankelijk niet in. Ouali besloot op Copa, die deze keer wel attent bleek en het schot van Walasiak werd in extremis afgeblokt. Op deze corner miste Lepoint onbegrijpelijk de open kans.

Lokeren-trainer Leekens gooide er met Muharemovic en Carevic enkele frisse krachten in. De geblesseerde Dupré stapte hinkend van het veld met een knieblessure. De bedrijvige Ouali kreeg nog een open kans, maar Copa zette met deze redding zijn fout uit de eerste helft deels recht.

Het spelverloop kende weinig variatie en de ingevallen Sishuba kon na een mooie actie de bal niet in doel tikken. Lokeren leek niet bij machte om Moeskroen onder druk te zetten. De thuisploeg kon rustig blijven voetballen naar voor.

Toen Sishuba op de flank kon doordrukken en de bal voor doel bracht, devieerde Lepoint mooi in doel. Moeskroen blijft door deze zege meedraaien bovenin het klassement. Het is slechts de tweede keer dat Lokeren, met de beste defensie van het land, twee doelpunten incasseert.
 
Verslag sportwereld.be

P