Club Brugge

2 - 0

Sporting Lokeren

logo Club Brugge
Seizoen:
2009-2010
Datum:
09/08/2009
20:30:00
Scheidsrechter:
Bultynck Jean-Baptist
Toeschouwers:
23555
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Club Brugge staat na twee speeldagen samen met Anderlecht en AA Gent met het maximum van de punten op kop in eerste klasse. Het won met 2-0 van Lokeren, een overwinning die heel wat voeten in de aarde had. Tien bezoekers - Carevic werd na een uur uitgesloten - leken tot het eind stand te houden, mede dankzij een wereldsave van Copa. Tot Geraerts vlak voor affluiten de ban brak. Chavez dikte in blessuretijd aan tot 2-0.

Weergaloze Copa
Negenentachtig minuten lang was Lokeren op weg om Club Brugge opnieuw een loer te draaien. De Waaslanders, die vorig seizoen 6 op 6 pakten tegen Club, bleven ondanks een numerieke minderheid aardig meedoen in Jan Breydel en konden rekenen op een secure Copa. Op één mistasten na - Geraerts trapte onbegrijpelijk over - toonde de Ivoriaan zich alert in luchtduels, maar de strafste stoot had Copa voor de 87ste minuut gereserveerd. Op weergaloze wijze ranselde hij een dichte kopbal van Simaeys uit zijn winkelhaak, ook de rebound van Dahmane werd zijn prooi.

Surprises
De laatste kans, zo dacht iedereen, maar de slotfase had voor Club nog een paar surprises in petto. Simaeys legde handig terug tot bij Geraerts, die Copa via de paal fusilleerde. De kop was er meteen af en in blessuretijd deed de ingevallen Chavez Lokeren definitief dood. Sneu voor de bezoekers, die zich mochten beklagen over de leiding van Bultynck. Die stuurde op het uur Carevic met een tweede gele kaart naar de kant. Dat Bultynck voor rust Carevic een eerste keer onterecht boekte, zorgde na afloop voor bitterheid in de Lokerse rangen. Al speelde Tiko met vuur toen hij, reeds met geel genoteerd, fors inging op Dirar.

Blondel met de zeis
Vóór het Brugse slotsalvo waren twee goals van Akpala voor buitenspel afgevlagd. Sonck, opnieuw in de basis, wroette zich te pletter, maar dreigde enkel met wat slappe kopballen. Waar de tooggesprekken de komende dagen dan wél over moeten gaan? Jonathan Blondel bijvoorbeeld. Zoals Wasilewski met de elleboog door het leven gaat, doet Blondel dat met de vliegende tackle. Sulejman Smajic kan ervan meespreken. Hij overleefde als eerste de zeis die Blondel na maanden van windstilte opnieuw ter hand heeft genomen. Benieuwd wanneer het eerste zware slachtoffer valt. (lpb) Verslag HLN.be

P