Excelsior Mouscron

0 - 5

Sporting Lokeren

logo Excelsior Mouscron
Seizoen:
2009-2010
Datum:
12/12/2009
20:00:00
Scheidsrechter:
Gumienny Serge
Toeschouwers:
3160
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Lokeren deed wat het in zes matchen niet kon: scoren. Meteen was de loepzuivere hattrick van Janczyck voldoende om de drie punten weg te kapen bij een gekraakt Moeskroen. Het is meteen de eerste zege voor Jacky Matthijsen met Lokeren, maar er blijft nog een lange weg af te leggen om uit het degradatiemoeras weg te geraken nu ook Roeselare verrast op Standard.
Excelsior Moeskroen liet voor de match zijn oude sterspelers nog eens het veld opdraven bij wijze van eerbetoon aan de spionkop. Het bracht weinig inspiratie voor de Henegouwers.

Berthelin, Ouali en François beslisten dan toch om te spelen en Hans Galjé dropte ze onmiddellijk bij zijn startende elf. Bij Lokeren verving de Bosniër Muharemovic de geschorste Frederic Dupré als rechtsachter. Verder behield Matthijssen het vertrouwen in zijn team, dat al zes weken de weg naar de netten niet meer vond. Deze lijdensweg werd afgesloten na 575 minuten. De wedstrijd was zeven minuten oud toen Dawid Janczyk door de Moeskroense buitenspelval glipte en overhoeks binnenschoot. Lokeren zat meteen in een zetel. De thuisploeg claimde een strafschop na een duw op Deranja. Ouali kreeg tot twee keer toe de kans om de bordjes weer in evenwicht te brengen, maar het was Janczyck die halverwege de tweede helft Lokeren op rozen kopte. De Pool kreeg wel erg veel ruimte op de vrije trap van Mbayo.

Excelsior was duidelijk aangeslagen. De Waaslanders konden vrank en vrij rondtikken, terwijl Moeskroen vooral de schade probeerde te beperken.

Na een half uur liet Lokeren de spreekwoordelijke teugels wat vieren en sloop de thuisploeg terug in de match. Twee keer Lestienne en Deranja slaagden er niet in de kansen af te maken. Janczyk was doeltreffender en maakte op de counter zijn loepzuivere hattrick rond. Moeskroen lag meteen volledig uitgeteld tegen het canvas.

De jonge belofte Schifano kwam een bleke Deranja vervangen bij Moeskroen. Toch was het weer Janczyk die dicht bij zijn vierde was. Berthelin was echter evenveel keer attent. De thuisploeg werd helemaal wanhopig toen een shot van Carevic via de rug van Teklak over Berthelin in doel belandde.

Lokeren wilde niet echt meer en Moeskroen kon niet beter. Jacky Matthijssen werd na overbodig protest naar de tribune verwezen.

Het waren de jongeren Lestienne en Hovine die hun kunnen toonden, maar meer dan enkele ballen voorlangs kwam Moeskroen niet. Het was integendeel Lokerenkapitein Doll die de forfaitscore op het bord zette.

De Waaslanders doen een gouden zaak in het klassement, al kan dit nog een vreemde wending krijgen als Moeskroen uit de Jupiler League verdwijnt en Lokeren zes punten aan de neus voorbij ziet gaan.

verslag sportwereld.be

P