Club Brugge

2 - 1

Sporting Lokeren

logo Club Brugge

Beker van België


Seizoen:
2009-2010
Datum:
23/12/2009
20:00:00
Scheidsrechter:
Vervecken Peter
Toeschouwers:
4000
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Club Brugge heeft zich zonder veel overschot bij de laatste acht geschaard in de Beker van België na een 2-1 overwinning tegen Lokeren. Blauw-zwart viel in een leeg Jan Breydelstadion net voor de pauze met zijn tienen nadat Hoefkens Carevic de vrije doorgang had belet. Meteen na de rust kon Kouemaha met een gekruiste kopbal Lazic te grazen nemen. Net voor het einde verdubbelde Vargas de score. De Waaslanders probeerden in de tweede helft de achterstand met man en macht recht te trekken: twee treffers van Janczyk werden echter afgekeurd voor buitenspel. Malki vond nog de dwarsligger. In blessuretijd milderde Mbayo uiteindelijk tóch tot 2-1. Club ontmoet in de kwartfinales AA Gent.

Rood Hoefkens
Mathijssen had zijn pionnetjes goed opgesteld bij zijn ex-werkgever. In de aanvangsfase wist Club even niet meer van welke parochie ze afkomstig waren. Malki werd knap gestuit door Stijnen en Carevic mikte op de paal. Toen Malki voor doel uitgleed, wist Mathijssen hoe laat het was. Ook vanavond zou er geen doelpunt gemaakt worden, een fameus pijnpunt voor de Waaslanders. Hoefkens kreeg enkele minuten voor de kampwissel een rode kaart na een (licht) contact met Carevic.

Lokerse onmacht voor doel

Vargas schoot wakker in de tweede helft. De Venezolaan dolde de Lokeren-defensie, maar zijn gekruist schot ging nipt naast. Uitstel van executie echter: Kouemaha, die niet geselecteerd is voor de Africa Cup, knikte een fraaie voorzet van Perisic buiten het bereik van Lazic, 1-0 ondanks het ondertal. Na een nieuwe kans voor Kouemaha, kwam Lokeren opnieuw beter in de match. Twee goals van goaltjesdief Janczyk werden afgevlagd en Malki trof nog de lat. Club, dat Alcaraz geblesseerd zag uitvallen, verdubbelde de score in het slot. Vargas stond op de goede plek om een rush van Simaeys af te maken. Mbayo milderde nog met een rake kopbal tot 2-1. Mathijssen droop ontgoocheld af.

verslag hln.be

P