St.-Truidense VV

2 - 1

Sporting Lokeren

logo St.-Truidense VV
Seizoen:
2009-2010
Datum:
16/01/2010
20:00:00
Scheidsrechter:
Breda Stéphane
Toeschouwers:
7015
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

STVV behaalde tegen een wilskrachtig Lokeren een zwaar bevochten 2-1-zege en wipt daardoor voorbij Zulte Waregem naar de vijfde plaats.
Door het plotse vertrek van Janczyk naar Germinal Beerschot moest Mathijssen noodgedwongen sleutelen aan de ploeg die net voor Nieuwjaar voor een broodnodige driepunter had gezorgd. De Lokerense trainer koos echter niet voor nieuwkomer Perbet als tweede aanvaller, maar zette Smajic in steun van van Malki in de spits. Bij de thuisploeg ontbraken Euvrard en Schouterden door schorsing en geraakte Charai aanvankelijk niet verder dan een plaats op de bank. Buysens, Delorge en Wilmet waren hun vervangers. En voor wie het bij het begin van de match was ontgaan dat Breda de scheidsrechter met dienst was, die bleef niet lang in het ongewisse.

STVV scoorde al snel via Sidibe, maar de bezoekers protesteerden heftig voor een voorafgaande fout van Onana op Gueye. Teveergeefs uiteraard en naast de 1-0 op het bord kregen de Oost-Vlamingen ook nog enkele extra gele kaarten onder de neus geduwd door de ijverige man in het zwart. Mbayo had zijn lesje echter nog altijd niet geleerd en mocht halfweg de eerste periode blij zijn dat hij maar geel kreeg na een serieus akefietje met de scheidsrechter. Lokeren ging ondertussen wel naarstig op zoek naar de gelijkmaker en speelde zich in het tweede gedeelte van de eerste helft ook een hele korf hoekschoppen bij mekaar. Eentje daarvan werd door Mbayo verlengd tot bij Gueye en die twijfelde niet om met een lage schuiver de verdiende gelijkmaker op het bord te zetten.

Ploegen voluit

Ondanks het feit dat Stayen er, door de regen in de vooravond, heel zwaar bij lag, gingen beide ploegen ook na de pauze weer voluit. Niet altijd even academisch, maar spannend was het wel. En als die spanning er even niet was werd daar wel voor gezorgd. Door onder andere Cantaluppi, die ondanks de staat het veld altijd en overal wilde voetballen. Dat was de bezoekers ook niet ontgaan en ze probeerden door de Zwitser onder druk te zetten toch voor wat gevaar te zorgen. Zonder succes evenwel en het was wachten tot in de slotfaser voor nog wat opwinding.

Perbet werd door Mathijssen nog van de bank gehaald in de hoop toch nog het laken naar Lokerse kant te halen, maar het pakte anders uit. STVV leek ook al lang tevreden met een gelijkspel. Dat was gerekend zonder Sidibe. Een voorzet-schot van Wilmet belandde wat gelukkig in de voeten van de Senegalees en die aarzelde niet om zijn elfde van het seizoen voorbij Lazic te schieten. Een wat gevleide 2-1 ook voor de Limburgers, want Lokeren was negentig minuten lang minstens de evenknie.

verslag sportwereld.be

P