Club Brugge

3 - 0

Sporting Lokeren

logo Club Brugge
Seizoen:
2011-2012
Datum:
25/01/2012
20:30:00
Scheidsrechter:
Van De Velde Joeri
Toeschouwers:
22391
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Club Brugge heeft na een 0 op 6 voor het eerst in 2012 nog eens drie punten gepakt. Tegen zwarte beest Lokeren, traditioneel een taaie klant, kreeg het thuislegioen eindelijk waar voor zijn geld. De Waaslanders werden al bij al simpel ingeblikt met 3-0, een on-Daumsiaanse score zowaar. Van een nakende crisis is (even) geen sprake meer nu Club zich naast AA Gent op plaats twee hijst.
Club kwam scherp voor de dag en dwong meteen een kansje af via Stenman, die naast prikte. Akpala had al vroeg de score moeten openen bij een aarzeling tussen Maric en Lazic. De Nigeriaan tikte van dichtbij rakelings over. Toch ontsnapte blauw-zwart op het nippertje aan een vroeg tegendoelpunt. De Ceulaer likte de bal tot bij Harbaoui, die Hoefkens het bos instuurde maar vervolgens op de verste paal stuitte.
Minder dan tien minuten later stond de 1-0 toch op het bord. Terwijl de defensie van Lokeren als een rommeltje stond, zonderde Vazquez zijn maatje Refaelov af. Lazic twijfelde, de Israëliër niet: 1-0.

Refaelov tegen de lat

Mooi voetbal was al niet simpel op de akker van Jan Breydel en door een overmaat aan slordigheden vielen de West-Vlamingen aanvankelijk niet te betrappen op uitgespeelde kansen. Maar omdat de misverstanden en slechte passes bij Lokeren pas echt om van te huilen bleken, kwam de thuisploeg niet in de problemen. Met de rust in zicht was het bijna 2-0 toen een vrije trap van Refaelov via de lat op de lijn botste.

Rustige Jordi

De Israëliër bleef ook na de rust de meest bedrijvige bij Club. Op een prima steekbal van Zimling had hij de 2-0 moeten maken maar Lazic stond in de baan van het opwippertje.
Club, waar debutant Jordi niet opviel maar duidelijk niet met de daver op het lijf speelde zoals Almebäck, hield de bezoekers ver weg van doel. Lokeren kwam er niet meer uit en ging finaal voor de bijl. Maric haalde Akpala aan de rand van de zestien neer. Vazquez krulde de vrije trap, licht aangetikt door Refaelov, in doel: 2-0, zijn derde van de competitie. Het thuispubliek werd gek en het feest was nog niet voorbij.

Taravel veegde de 3-0 van Akpala voor de lijn weg maar een kwartier voor het einde diepte de Nigeriaan de score toch uit. Na een mooie beweging van, jawel, Refaelov, wurmde Akpala zich door de Lokerse defensie en gleed de 3-0 door de benen van doelman Lazic. In de slotfase hield Jorgacevic Harbaoui nog van een eerredder.Verslag sportwereld.be

P