FC Viktoria Plzeň

1 - 0

Sporting Lokeren

logo FC Viktoria Plzeň

UEFA Cup


Seizoen:
2012-2013
Datum:
30/08/2012
20:15:00
Scheidsrechter:
Eriksson Jonas (Zweden)
Toeschouwers:
11711
logo Lokeren

Doelpunten

Doelpuntenmaker
Goal
1-0
goal38
Doelpuntenmaker
Goal

Ploegopstellingen

Verslag

De poules van de Europa League, het zal voor een andere keer zijn. Na de minieme bonus in Brussel (2-1) bleek het doelpunt van Bakos in Plzen doorslaggevend voor de Tsjechen. Kwalificatie was geen must. Maar nu Lokeren er zo dicht bij was, zal de ontgoocheling toch groot zijn. Vooral ook omdat de strijdlustige Waaslanders tot in de allerlaatste seconden fel aandrongen. De traditie wil dat Viktoria Plzen in eigen huis met orkaankracht van start gaat. In de vorige rondes, tegen het Georgische Rustavi en het Poolse Chrozow, werd zo al de match in de aanvangsfase in een beslissende plooi gelegd. Nu rolden in een stormloop van een kleine tien minuten de hoekschoppen razendsnel uit de Tsjechische trommel. Lokeren bibberde, maar kwam snel overeind. Gaandeweg slaagde Plzen er steeds minder in om de lijnen uit te zetten. Spelmaker Horvath zocht naar het beste plekje op het veld, maar vond dat blijkbaar niet.

De Waaslanders leken steeds meer controle te krijgen over het middenveld. En achterin had de vertimmerde plaatselijke defensie redelijk wat last met Harbaoui. Via De Ceulaer en de Tunesiër als tussenstation kreeg Patosi zelfs een eerste kansje. Mijat Maric kopte ook nog eens over.

Uiteindelijk deed een uitschuiver over de natte grasmat van De Ceulaer Lokeren heel veel pijn. Pijnlijk omdat assistent Cossey aan de zijlijn al een tijdje met nieuw schoeisel stond te zwaaien. Of het rechtstreekse gevolgen had, viel moeilijk in te schatten. Feit is dat linksachter Limbersky mocht vrij voorzetten, spits Bakos trok zich los en kopte in de hoek binnen, ver buiten het bereik van Copa.

Razend spannend

Pilzen bleef na de pauze op zoek gaan naar de 2-0. Duris en Rajtoral besloten voorlangs. Ook de vrije trap van Horvath zorgde voor gevaar. Lokeren moest nu alle zeilen bijzetten. Daar waar de Waaslanders in Brussel vooral na de pauze sterk voetbalden, hadden ze het nu moeilijk.

Niet dat het team van Maes niet aandrong hoor. Taravel besloot een wenkende kans in de handen van doelman. Bakos ontsnapte ondertussen aan rood toen hij zwaar in ging op Galitsios. Rajtoral trof de paal. Om maar te zeggen dat het razend spannend bleef.
Maes gooide nog Mokulu en De Pauw in de strijd, tevergeefs.

Al was het nog veel bibberen voor de Tsjechen, die uiteindelijk in de slotfase niet veel overschot hadden. Lokeren heeft gestreden voor elke morzel grond.

Verslag sportwereld.be

P