Cercle Brugge

0 - 1

Sporting Lokeren

logo Cercle Brugge
Seizoen:
2012-2013
Datum:
15/09/2012
20:00:00
Scheidsrechter:
Vanbecelaere Denis
Toeschouwers:
6661
logo Lokeren

Doelpunten

Doelpuntenmaker
Goal
Doelpuntenmaker
Goal
0-1
goal53

Ploegopstellingen

Verslag

Op 15 september 1996 won Lokeren voor het laatst in Brugge tegen Cercle. Dag op dag 16 jaar geleden dus, maar belangrijker is dat Cercle daardoor nog dieper in de miserie zit met 1 op 21 en volgende zondag een uit derby tegen Club voor de boeg. Bram Verbist geraakte geblesseerd tijdens de opwarming zodat Jo Coppens in extremis in doel moest. Veel werk kreeg de Limburgse keeper het eerste halfuur alvast niet op te knappen. Geen van beide ploegen slaagde erin dominant te zijn. Ook Lokeren kon geen tempo ontwikkelen. 

Peeters had weer de voorkeur gegeven aan Mushaga Bakenga, maar de huurling van Club heeft het moeilijk bij de buren en kwam overal een fractie te laat. Zo had hij meer kunnen doen met een assist van Iachtchouk, maar Bakenga slaagde er zelfs niet in om gevaarlijk te worden. Rudy zorgde na 42 minuten nog voor het eerste schot tussen de palen, maar Copa pakte zonder moeite.

Malaise bij Cercle

Na de rust probeerde Cercle wat meer druk te zetten, maar het was Coppens die een verraderlijk schot van Patosi moest wegbosken. Amper één minuut later slaagde hij daar niet meer in. Galitsios haalde de achterlijn en Koen Persoons kopte de perfecte voorzet keihard binnen. 

Even na het uur zat de gelijkmaker er in, maar Bakenga kon de bal van Iachtchouk net niet in doel verlengen. Van Eenoo probeerde het van op afstand maar ook die poging ging over. Coppens had nog een goeie reflex in huis op een schot van Mijat Maric, maar voorin kregen ze niks meer voor elkaar bij Cercle.verslag: sportwereld.be

P