Standard Liège

0 - 2

Sporting Lokeren

logo Standard Liège
Seizoen:
2012-2013
Datum:
16/03/2013
20:00:00
Scheidsrechter:
Loeman Sam
Toeschouwers:
18300
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Lokeren heeft zijn ambities voor Play-off 1 kracht bijgezet door met 0-2 te winnen op Sclessin. Standard was gebrand op een sterke prestatie, maar botste op elf uitgekookte Oost-Vlamingen. De Rouches blijven verweesd achter op de zesde plaats.
Beide ploegen kwalificeerden zich vorige week voor Play-off 1 en konden tegen elkaar uitmaken wie als laatste de nacompetitie zou induiken. Standard nam meteen het initiatief en ging Lokeren hoog onder druk zetten. Nagai toonde zijn snelheid met enkele leuke rushes, maar veel leverde dat niet op. Lokeren herstelde geleidelijk aan het evenwicht en stak na twintig minuten voor het eerst de neus aan het venster met een schot van Leko.

Twee minuten later was het raak. Kanu, de anders zo betrouwbare rots in de branding bij Standard, maakte een inschattingsfout op een voorzet van Leko. De Braziliaan ging onder de bal door, waardoor Nill De Pauw het leer van dichtbij voorbij Kawashima kon schieten: 0-1.

Opnieuw Leko

Standard was na het tegendoelpunt van slag. De tandem Vainqueur-Buyens kreeg de motor op het middenveld niet aan de praat, waardoor ook de Luikse flanken nauwelijks in het stuk voorkwamen. Na de pauze probeerde Rednic het tij te keren door Reza in te brengen voor Nagai, die na zijn sterke openingsminuten helemaal was weggedeemsterd. Maar ook nu kon Standard zijn wil niet opleggen. De Luikenaars probeerden de wedstrijd wel in evenwicht te trekken, maar bleven te onzuiver spelen om de Lokerse defensie te verontrusten.

Het was Lokeren dat zijn voorsprong verder uitbouwde. Leko - weeral - dropte een vrije trap in de rechthoek. Harbaoui troefde Kanu af en werkte de bal knap in één tijd voorbij Kawashima - het was het achtste doelpunt van het seizoen voor de Tunesiër. Standard kwam de dubbele achterstand nooit meer te boven. De Rouches probeerden de situatie nog recht te trekken met lange ballen, maar dat leverde wederom weinig doelgevaar op.

De jongens van Mircea Rednic, die op het einde een striemend fluitconcert over zich heen kregen, leken na de 0-4 in Leuven op kruissnelheid te komen voor Play-off 1, maar dat was buiten een sterk Lokeren gerekend. Kopzorgen dus voor Standard, dat tegen de huidige top zes slechts 9 op 30 pakte. Lokeren, op zijn beurt, kan de play-offs met een gerust gemoed aanvatten.Verslag sportwereld.be

P