KRC Genk

0 - 2

Sporting Lokeren

logo KRC Genk
Seizoen:
2013-2014
Datum:
08/12/2013
18:00:00
Scheidsrechter:
Lardot Jonathan
Toeschouwers:
21916
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

0' - VOORAF - Sporting Lokeren sluit de achttiende speeldag af op bezoek bij KRC Genk. Beide ploegen wonnen tijdens de week hun bekerduel en staan vol vertrouwen aan de aftrap. De Limburgers springen bij winst naar de derde plek, Lokeren kan zich opnieuw in Play-Off I-positie wringen met drie punten.
0' - Peter Maes laat Hamdi Harbaoui op de bank, ook Jeremy Taravel staat niet in de basis. Thomas Buffel start voor Genk.
1' - Na een minuut stilte voor de overleden Nelson Mandela fluit scheidsrechter Lardot de match op gang. Wat kan Lokeren rapen in de Cristal Arena?
5' - Eerste kans voor Nill De Pauw. Goeie pass van Galitsios, De Pauw besluit op Van Hout. De daaropvolgende corner levert niets op.
9' - goal Doelpunt LOKEREN - DUTRA Sergio Junior
9' - Dutra zet Lokeren op voorsprong! Odoi en Patosi zetten een mooie aanval op langs links en de voorzet wordt knap overhoeks binnengekopt door de Braziliaan.
15' - Strafschop voor KRC Genk. Denis Odoi krijgt een duw en begaat handsbal. Lardot legt de bal op de stip.
16' - COPA STOPT DE PENALTY! Jelle Vossen trapt over de grond maar legt de bal niet genoeg in het hoekje. Copa houdt Lokeren op voorsprong.
17' - yellow Gele kaart voor ODOI Dennis (LOKEREN)
19' - Genk blijft zoeken naar de gelijkmaker, maar Copa is voorlopig niet te kloppen.
23' - Lokeren blijft scherp aanvallen. Vooral Dutra is een gesel voor de Limburgse achterhoede.
27' - De Pauw prikt bijna de 0-2 tegen de netten. Van Hout lost een schot van Vanaken, waarna De Pauw op de Genkse doelman knalt in plaats van terug te leggen.
31' - Dutra blijft flitsen. De Braziliaan probeert met een overstapje Koulibaly uit te schakelen, maar de verdediger werkt zich goed uit de een-tegen-een-situatie.
32' - yellow Gele kaart voor KUMORDZI Bennard (GENK)
33' - yellow Gele kaart voor HYLAND Khaleem (GENK)
34' - goal Doelpunt LOKEREN - VANAKEN Hans
34' - 0-2! Dutra met een uitstekende run, waarna de aanvaller het overzicht goed bewaart. Vanaken hoeft maar binnen te tikken. Lokeren straft het Genkse risicovoetbal genadeloos af.
36' - yellow Gele kaart voor PATOSI Ayanda (LOKEREN)
40' - De Pauw en Patosi komen ongelofelijk dicht bij de 0-3. De Pauw komt voor de zoveelste keer het lichaam van Van Hout tegen, Patosi wil het in de rebound te mooi doen en mikt hoog over.
41' - inout Vervanging GENK - KOULIBALY Kalidou wordt vervangen door SIMAEYS Jeroen.
41' - Koulibaly kan niet verder en wordt vervangen door Jeroen Simaeys. Er wordt gevreesd voor een blessure aan de kruisbanden.
42' - Mbodji kopt een hoekschop op Copa, die voordeel krijgt wegens hinderen van Vossen.
45' - yellow Gele kaart voor PATOSI Ayanda (LOKEREN)
45' - red Rode kaart voor PATOSI Ayanda (LOKEREN) (2x Gele kaart)
45' - Ongelofelijk dom van Patosi. De Zuid-Afrikaan neemt teveel z'n tijd bij een hoekschop en krijgt een tweede gele kaart. Maes trekt van woede zijn jas uit, op het veld is het niet veel beter.
45' - yellow Gele kaart voor DUTRA Sergio Junior (LOKEREN)
45' - Nu is het hek helemaal van de dam. Beide ploegen gaan stevig in de duels, Dutra wordt opgenaaid en krijgt geel.
45' - RUST - Lokeren heeft na 45 minuten een dubbele voorsprong en verdient die ook. Een sterke Dutra en nadien Vanaken zetten Lokeren op rozen, terwijl Copa tussendoor nog een strafschop van Jelle Vossen kon afstoppen. Tien Waaslanders zullen echter nog moeten zwoegen na de pauze, want Patosi kreeg twee keer licht geel en dus rood.
46' - We zijn weer vertrokken. Scheids Lardot kreeg bij het betreden van het veld een enorm fluitconcert van de Genkse aanhang.
46' - Geen vervangingen tijdens de rust, wel Peter Maes die ontbreekt op de bank. De trainer werd tijdens de pauze naar de tribune verwezen door Lardot.
54' - Lokeren laat Genk komen, maar de bekerwinnaar krijgt geen gevaar in het spel.
59' - Opnieuw mooie combinaties van Lokerse zijde. De Pauw loopt erg slim in de ruimte, maar de afwerking laat voorlopig te wensen over.
61' - Een vrije trap voor Genk wijkt af op een Lokers lichaam, de hoekschop levert niets op.
62' - inout Vervanging GENK - MASIKA Ayub wordt vervangen door LIMBOMBE Ekango Anthony.
65' - Duidelijke schwalbe van Buffel in het strafschopgebied, de scheidsrechter trapt er niet in.
68' - De Pauw gaat neer na contact met Simaeys, niets aan de hand volgens Lardot.
71' - "Kalm blijven", gebaart assistent-trainer Rudy Cossey naar de spelers. Genk vindt geen oplossingen terwijl Lokeren bij momenten knap voetbal op de mat legt. De Waaslandse muur blijft overeind.
72' - Vossen komt heel erg dicht bij de aansluitingstreffer na te snel uitkomen van Copa. Maric kan op de lijn keren en krijgt een ferme omhelzing van de Ivoriaan.
73' - inout Vervanging GENK - HYLAND Khaleem wordt vervangen door SCHRIJVERS Siebe.
75' - Been gooit met Schrijvers zijn laatste wissel in de strijd. Lokeren beperkt zich voornamelijk tot het verdedigen van die 0-2-voorsprong en dat lukt voorlopig aardig.
80' - Kumordzi jaagt de bal van dichtbij over, hier komt Sporting goed weg.
81' - inout Vervanging LOKEREN - DUTRA Sergio Junior wordt vervangen door HARBAOUI Hamdi.
81' - Harbaoui lost een uitmuntende Dutra af en mag de laatste tien minuten volmaken.
82' - Copa is alert bij een kopbal van Vossen. Hij doet er nog een duikje bovenop.
85' - Trompet maakt zijn opwachting aan de lijn. Hij keert na wekenlange afwezigheid terug en moet op het middenveld mee gaan bikkelen.
86' - Persoons blijft liggen na contact met Van Hout. De middenvelder krijgt zijn volle gewicht op de onderarm, hij kermt van de pijn.
88' - inout Vervanging LOKEREN - DE PAUW Nill wordt vervangen door TROMPET Jore.
90' - Drie minuten extra tijd.
90' - inout Vervanging LOKEREN - VANAKEN Hans wordt vervangen door TARAVEL Jérémy.
93' - Einde wedstrijd.
93' - EINDE - Lokeren wint verdiend van een onmondig Genk. Ook zonder Patosi en trainer Maes op de bank wisten de tien Waaslanders vlot stand te houden. Zes op zes voor Sporting.

P