KV Mechelen

1 - 0

Sporting Lokeren

logo KV Mechelen
Seizoen:
2013-2014
Datum:
28/02/2014
20:30:00
Scheidsrechter:
Delferiere Sébastien
Toeschouwers:
9480
logo Lokeren

Doelpunten

Doelpuntenmaker
Goal
1-0
goal30
Doelpuntenmaker
Goal

Ploegopstellingen

Verslag

0' - VOORAF - Sporting wist vorige week tegen Anderlecht Play-Off I veilig te stellen en zakt zonder druk af naar het Argosstadion. KV Mechelen heeft de punten wel nog broodnodig. De 'Kakkers' staan op vijf punten van het OH Leuven van Ivan Leko en dus loert PO III nog om de hoek. Ex-Mechelaar Koen Persoons heeft er alvast zin in: "Ze mogen van mij nog twee keer winnen, maar het zal dan toch niet tegen ons zijn", zegt de middenvelder op Sporting.be.
0' - OPSTELLINGEN - Geen verrassingen bij Lokeren. Maes zet de uit schorsing terugkerende Persoons opnieuw centraal, Trompet verdwijnt daardoor weer naar de bank. Daar zit ook Verhulst, die ondanks zijn goeie prestatie tegen Anderlecht nog steeds Copa voor zich moet dulden. Bij Mechelen zijn alle ogen gericht op bankzitter Jonathan Legear. Hij is na z'n mislukt avontuur in Rusland voor de eerste keer speelgerechtigd voor Malinwa.
1' - Scheidsrechter Delferiere fluit de wedstrijd op gang. Zet Sporting de goede vorm voort met een uitzege of pakt KV de levensbelangrijke driepunter?
4' - Lokeren eist de bal op. Overmeire probeert het met een afstandsschotje, maar treft een Mechelse verdediger op zijn weg.
5' - Eerste gevaar aan de overzijde: Van Dam wordt knap vrijgespeeld, maar zijn lage voorzet gaat aan iedereen voorbij.
8' - Kopbal van Diabang, geen probleem voor Copa.
10' - Copa laat zich weer van zijn gekste kant zien. De doelman probeert uit te gooien, maar bedenkt zich net op de rand van de zestien. Hij zet zijn voet er buiten, maar Delferiere heeft dat blijkbaar anders gezien.
14' - Mechelen prikt nog eens. Bateau rukt goed op vanop het middenveld en verstuurt Trajkovski. Zijn voorzet vindt echter geen gevolg.
15' - yellow Gele kaart voor TRAJKOVSKI Aleksander (MECHELEN)
15' - 19' - De thuisploeg neemt het initiatief, maar het spel blijft enorm onzuiver aan beide kanten.
20' - Odoi gaat stevig in op Cordaro, die er maar wat graag een schepje bovenop doet.
23' - Dutra rolt de geel-rode linkerflank op op snelheid. Biebauw moet met een ferme duik tussenkomen.
25' - Vrije trap op een zeer interessante plaats voor Mechelen. Scholz wint het kopduel van Junker na een zetje. De spits ging vlotjes tegen de grond en krijgt de fout mee.
26' - Kosanovic krult de bal op de deklat.
27' - Voetballend kan Sporting geen openingen vinden. Mertens probeert Vanaken dan maar te versturen met een lange bal die in de armen van Biebauw vliegt.
29' - Maes reageert iets te fel volgens Delferiere en krijgt een aanmaning.
30' - goal Doelpunt MECHELEN - JUNKER Mads
30' - Sporting is op achtervolgen aangewezen. De Lokerse achterhoede krijgt een vrijschop van Kosanovic niet weggewerkt en de bal belandt bij Junker. De Deen staat moederziel alleen en werkt keurig af.
30' - yellow Gele kaart voor DE PAUW Nill (LOKEREN)
32' - Persoons maakt zich niet onterecht erg druk na een smerige fout van De Petter. De scheids geeft Mechelen zelfs nog een vrije trap.
33' - yellow Gele kaart voor PERSOONS Koen (LOKEREN)
34' - Odoi gaat op wandel en kan net op tijd opzij leggen voor Vanaken. Zijn afstandsschot gaat een metertje naast.
35' - Slap verdedigen van de Oost-Vlamingen geeft Junker de kans om te schieten, hij richt het leer hoog over.
37' - Een voorzet vanop links botst via Scholz vreemd voorbij Copa, die bijna verslagen is.
40' - red Rode kaart voor ODOI Dennis (LOKEREN)
40' - Rood voor Odoi, lichtjes overdreven. De linksachter gaat door op Cordaro en neemt daarbij ook diens enkel te grazen. Stevige fout, maar dit lijkt een erg zwaar verdict.Lokeren nog meer dan een helft met z'n tienen.
40' - yellow Gele kaart voor KOSANOVIC Milos (MECHELEN)
45' - inout Vervanging LOKEREN - DUTRA Sergio Junior wordt vervangen door CORRYN Alexander.
45' - Maes twijfelt niet om in te grijpen. Hij haalt Dutra naar de kant en brengt Corryn in, die het gat op de linksachter moet opvullen.
45' - Kosanovic geeft Harbaoui een zetje, vrije trap met Vanaken achter de bal.
45' - Biebauw houdt Vanaken van de gelijkmaker. Hij haalt een goeie vrijschop met een zweefduik uit zijn netten.
45' - RUST - Voetballend schenkt deze partij het publiek vooralsnog geen topavond. Ondanks de onzuivere passing kwam Mechelen op het halfuur toch op voorsprong via Junker. Nadien probeerde Lokeren wel, maar buiten een kopbal van Persoons en een vrije trap van Vanaken leverde dat weinig kansen op. Odoi ging vijf minuten voor affluiten driest door op Cordaro en Delferiere twijfelde niet om de nummer drie naar de douches te verbannen. Kunnen Maes en zijn tienkoppige ploeg deze achterstand nog ongedaan maken?
46' - We zijn vertrokken voor de tweede helft. De 9500 toeschouwers kregen al vier gele en een rode kaart te zien, wat volgt er nog?
48' - Cordaro zet voor vanop rechts, Copa legt er zich voor.
50' - Persoons had zich wellicht een warmere ontvangst voorgesteld. Zijn ex-supporters geven hem een fluitconcert bij elke baltoets dankzij het conflictje met De Petter van daarnet.
53' - Harbaoui, die een onopvallende partij speelt, klimt hoger dan de rest, maar kan geen kracht op z'n kopbal zetten. Een oprapen voor Biebauw.
60' - Een voorzet van Cordaro dwarrelt op het dak van het doel. De bal wijkt wel degelijk af, maar de ref wijst toch een doeltrap aan.
62' - Junker brengt Diabang alleen voor doel met een listige steekpass, Copa blokt goed af en werkt de bal in hoekschop.
64' - Junker glipt door de handen van de Lokeren-verdediging, maar Mertens keert sterk terug. De daaropvolgende corner wordt slecht afgewerkt door Diabang.
67' - De Lokerse druk is gaan liggen en komt er niet meer deftig uit. Mechelen krijgt opnieuw meer grip op de match.
68' - yellow Gele kaart voor VANAKEN Hans (LOKEREN)
69' - Ook Vanaken loopt tegen een geel karton aan. Hij mist de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren.
70' - Trajkovski wordt uitstekend bediend vanuit de verdediging, Copa moet het wreefschot met de vingertoppen uit zijn kooi houden.
72' - De Macedonische spits van de thuisploeg is opnieuw gevaarlijk. Van buiten de zestien haalt hij uit, net naast.
74' - Nog iets meer dan een kwartier op de klok. Maes roept Patosi bij zich, de Zuid-Afrikaan maakt zich op om in te komen.
76' - Afgekeurd doelpunt. Diabang wordt vrijgespeeld en die kopt terug tot bij de volledig vrijstaande Trajkovski. Twee keer offside.
77' - inout Vervanging LOKEREN - DE PAUW Nill wordt vervangen door PATOSI Ayanda.
79' - Het thuispubliek laat zich nog eens gelden. De pas ingekomen Patosi wil een bal wegschieten maar trapt op de kuit van Diabang. Geen vrijschop voor de Kakkers, zo oordeelt de ref.
81' - inout Vervanging MECHELEN - DIABANG Boubacar Dialiba wordt vervangen door LEGEAR Jonathan.
81' - Applaus op de tribunes: aanwinst Legear komt in de plaats van een moegestreden Diabang.
86' - inout Vervanging LOKEREN - VANAKEN Hans wordt vervangen door ANSAH Eugene.
86' - Ansah is de derde en laatste invaller. Kan hij nog wat forceren?
87' - inout Vervanging MECHELEN - TRAJKOVSKI Aleksander wordt vervangen door KAMAVUAKA Wilson.
90' - Het eindoffensief van Lokeren is ingezet. We krijgen nog vier minuten extra tijd.
91' - Vrije trap op de rand van de zestien, Patosi aan het kanon.
91' - Patosi trapt in de muur en de rebound van Corryn gaat enkele meters over.
93' - Galitsios gooit de bal voor Ansah, maar die staat te ver om z'n kopbal deftig te kaderen.
93' - inout Vervanging MECHELEN - JUNKER Mads wordt vervangen door BISET Maxime.
95' - EINDE - Lokeren verliest met het kleinste verschil Achter de Kazerne. De eerste helft was Mechelen de betere ploeg en zag dat ook beloond met een doelpunt. Junker knalde na dertig minuten de 1-0 op het bord. Net voor de rust verloor Sporting Odoi na een stevige charge op Cordaro. In de tweede helft zat er verbetering in het Lokerse spel, maar echt overtuigen deed de bezoekende ploeg niet. Een van de mindere wedstrijden van de Tricolores dit seizoen tegen een stug KV Mechelen, dat zich meteen ook verzekert van het behoud in eerste klasse.

P