KRC Genk

0 - 0

Sporting Lokeren

logo KRC Genk
Seizoen:
2014-2015
Datum:
08/08/2014
20:30:00
Scheidsrechter:
Colemonts Laurent
Toeschouwers:
17180
logo Lokeren

Ploegopstellingen

Verslag

Na een ontgoochelende 1 op 6 werd Jelle Vossen voor het eerst dit seizoen in de Genkse basis gedropt. De kapitein kreeg de opdracht om het zinkende schip te redden en Genk naar zijn eerste driepunter te loodsen.
De thuisploeg domineerde de beginfase, maar echt doelgevaar creëerde het niet. Bovendien gaf doelman Bizot bij de schaarse Lokerse tegenprikken net als vorige week een onzekere indruk.

Van het dartel spelende Lokeren van afgelopen seizoen was er geen spoor. Het was Genk dat in de eerste helft het dichtst in de buurt kwam van een doelpunt. Kara pakte uit met een rake kopbal op een hoekschop, maar Verhulst bokste het gevaar weg. Ook op een schot van de doorgebroken Gorius weigerde de doelman te plooien. Bij Lokeren liet de afwezigheid van Dutra zich voelen. Het team had een penalty verdiend na een duwfout van Kara op Maric, maar scheidsrechter Colemonts legde de bal niet op de stip. Kort na de rust had Mboyo maar binnen te tikken na een afgeweken schot van de erg bedrijvige Okriashvili, het lukte hem niet. Met een ultieme beenveeg hield alweer Verhulst de spits van de openingstreffer.

Gaandeweg  verdween het tempo uit de match. De teams hielden het bij wegkoppen en -schoppen en de onzorgvuldigheden stapelden zich op.verslag sporza.be

P