Standard Liège

1 - 4

Sporting Lokeren

logo Standard Liège

Beker van België


Seizoen:
2014-2015
Datum:
03/12/2014
20:30
Scheidsrechter:
Gumienny Serge
Toeschouwers:
4743
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Een onzeker Standard begon aan de wedstrijd zonder sterspeler Mpoku, die sukkelde met zijn adductoren, en dat was eraan te merken. De thuisploeg kampte met een acuut gebrek aan ideeën en kon ondanks veel goede wil de organisatie van Lokeren voor de rust nooit uit verband spelen.
De bezoekers speelden zelf niet groots, maar stonden er wel op de momenten dat het nodig was. Dutra deed rond het kwartier wat van hem verwacht werd, namelijk scoren. De Braziliaan werd niet strak genoeg bewaakt door Milec en versloeg Kawashima uit de draai. Vijf minuten voor de pauze kon Kawashima de spits wel afstoppen. De Luikse dreiging omvatte niet meer dan een flauwe kopbal van Ciman.
De rust bracht raad voor Standard, of toch voor even. Adrien Trebel stuwde zijn ploeg vooruit en stond een paar keer aan het kanon. De vierde poging was de goeie voor de Fransman, op aangeven van Ono bracht hij het geloof helemaal terug, Sclessin hoopte weer vurig op de zege.
Lokeren-coach Maes was ziedend, maar enkele minuten later kon hij weer glimlachen. Patosi pakte uit met een magistraal afstandsschot en herstelde de voorsprong. Een kwartier voor affluiten borstelde de Zuid-Afrikaan de beslissende treffer via de knikker van Maric op het hoofd van Leye, die het verdict voor Standard in de slotminuut nog wat zwaarder maakte.Bron sporza.be

P