SK Lierse

1 - 1

Sporting Lokeren

logo SK Lierse
Seizoen:
2014-2015
Datum:
30/11/2014
20:00
Scheidsrechter:
Vertenten Bart
Toeschouwers:
6483
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

0' - VOORAF: Sporting sluit de zeventiende speeldag af bij Lierse SK. De rode lantaarn van de Jupiler Pro League kan de punten goed gebruiken in de degradatiestrijd, terwijl Lokeren bij winst opnieuw derde wordt. Kunnen de Pallieters verrassen of zetten de bezoekers de goede lijn van de Europese zege tegen Legia Warschau gewoon verder? Volg het hier LIVE om 20u!
0' - OPSTELLINGEN: Peter Maes wijzigt de elf die tegen Warschau met 1-0 wonnen op twee plaatsen. De Lokeren-trainer geeft Nill De Pauw en Ayanda Patosi rust, Leye en Remacle komen in hun plaats.
0' - OPSTELLINGEN: Lierse-trainer Stojanovic mist Bourabia door schorsing. Het wordt uitkijken voor onder meer Ngawa, Keita en de immer gevaarlijke Hernan Losada.
1' - goal Doelpunt LIERSE - KOUEMAHA Dorge
1' - DOELPUNT: Een blitzstart van Lierse. Mayuka trekt op wandel en bezorgt de bal aan Kouemaha. Die mag zich vrijlopen en trapt voorbij Copa. Lokeren is na een minuut al op achtervolgen aangewezen.
7' - Lokeren gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar het blijft voorlopig nog wat aftasten.
10' - Dutra probeert een een-tweetje met Remacle, maar die kan de pass van de Braziliaan niet belopen. Het blijft slordig bij Lokeren. De Oost-Vlamingen moeten duidelijk nog warmdraaien in deze winterkoude.
12' - Lierse moet nu wel achteruit. De bezoekers nemen de wedstrijd stilaan in handen.
14' - goal Doelpunt LOKEREN - LEYE Mbaye
14' - DOELPUNT: Twee doelpunten in een kwartier. Leye zet de 1-1 op het bord, de meegereisde supporters kunnen springen op de tribunes.
21' - Lokeren wil meer en trekt naar het doel van Bajkovic. Vanaken stuurt de lopende Remacle perfect diep op rechts, maar er kan geen enkel Lokers hoofd bij diens voorzet.
25' - Sporting moet ook achterin op zijn hoede zijn. De Pallieters komen er af en toe knap uit, al weten de Lokerse verdedigers er voorlopig raad mee.
27' - Een schotje van de actieve Masika vanop rechts draait op niets uit en gaat voorlangs.
28' - Losada wordt afgevlagd voor buitenspel en dat begrijpen ze niet op de banken. De Argentijn kwam alleen voor Copa, al trapte hij nog op het been van de Lokeren-doelman.
32' - Ahmed 'Zizo' Sayed kapt Vanaken uit en kan uithalen. Hij zwiept de bal hoog over. Het is Lierse dat nu wat kansjes bijeen sprokkelt.
34' - Galitsios moet redding brengen. Hij kopt een voorzet weg voor de neus van Keita. De rode lantaarn voetbalt goed mee.
37' - Overmeire haalt het kanon boven. Hij pegelt de bal vanuit de tweede lijn een metertje naast.
41' - Masika neemt het leer op de slof, Copa ziet het schot opnieuw voorlangs gaan. Goeie poging van de Keniaan.
43' - Lokeren combineert aardig op links. Vanaken mag vrij voorzetten, maar iedereen gaat onder de bal door.
45' - RUST: We gaan met 1-1 de kleedkamers in. Kouemaha zette Lierse al vroeg op rozen dankzij een slapende Lokerse achterhoede, maar Leye kon aan de overkant na een kwartier al duikend milderen. Nadien trokken beide ploegen om beurt naar doel, zonder veel succes. Levert de tweede periode meer doelgevaar op?
46' - Vertenten fluit de tweede helft op gang. Wordt Lokeren alsnog de winnaar van deze speeldag?
49' - Kouemaha countert op z'n eentje en legt breed tot bij Traore. Die heeft tijd, maar besluit rakelings over doel.
49' - yellow Gele kaart voor EL MESSAOUDI Ahmed (LIERSE)
52' - inout Vervanging LIERSE - EL MESSAOUDI Ahmed wordt vervangen door WILS Thomas.
55' - Vanaken zit nu veel beter in de match en strooit met de goeie passes. De Lokerse motor lijkt aan te slaan.
56' - Maric kopt een zeker doelpunt op Persoons, de bordjes blijven in evenwicht.
56' - inout Vervanging LIERSE - MASIKA Ayub wordt vervangen door WANDERSON Sousa Campos.
56' - Stojanovic gooit een tweede nieuwe kracht in de strijd. De weggedeemsterde Masika het plaatsje van Wanderson op de bank overnemen.
62' - Op enkele zeldzame opflakkeringen na blijft het een erg matige partij. De Lokerse voeten strooien geregeld met slechte passes.
62' - yellow Gele kaart voor KOUEMAHA Dorge (LIERSE)
63' - Traore schudt het Lisp toch even wakker. Hij plukt een diepe bal prachtig uit de lucht en schiet overhoeks op doel. Copa moet alles uit de kast halen om een goal te voorkomen.
64' - yellow Gele kaart voor LEYE Mbaye (LOKEREN)
64' - Mbaye Leye jaagt iets te enthousiast door bij het verdedigen en maait Losada onderuit.
66' - inout Vervanging LOKEREN - DUTRA Sergio Junior wordt vervangen door DE PAUW Nill.
66' - Maes ziet dat er wat moet gebeuren en rekent daarvoor op Nill De Pauw. Dutra wordt naar de kant gehaald.
69' - Wanderson snijdt vlijmscherp naar binnen en test Copa op z'n reflexen. Op basis van kansen is Lierse de betere ploeg, want Lokeren stelt aanvallend weinig voor.
74' - Lokeren speelt met vuur. Keita probeert Copa te dribbelen, maar moet daarbij breed uitwijken. Scholz is inmiddels teruggekeerd en redt op de lijn. De Oost-Vlamingen spelen erg slordig.
75' - yellow Gele kaart voor BENSEBAINI Rami (LIERSE)
81' - inout Vervanging LOKEREN - REMACLE Jordan wordt vervangen door ABDURAHIMI Besart.
82' - De pas ingevallen Abdurahimi probeert het van ver. Eindelijk nog eens een doelpoging van Lokeren.
85' - Nog eens een flits van Abdurahimi in samenwerking met Leye. De Macedonier krijgt de voorzet niet tot bij een ploegmaat.
87' - Persoons loopt Wanderson langs achter aan en die laatste versiert zo een mooie vrije trap. Uitkijken geblazen voor de uitploeg.
88' - inout Vervanging LOKEREN - VANAKEN Hans wordt vervangen door PATOSI Ayanda.
89' - Patosi krijgt nog enkele minuten om de forcing te voeren.
90' - De Pauw met de kans om de held van de avond te worden. Hij wordt prachtig weggestuurd door Abdurahimi en komt alleen voor Bajkovic, maar besluit op de Lierse-keeper.
92' - Maric wordt onder druk gezet op een verre bal en speelt veel te hard terug naar Copa. Lierse krijgt zo nog een ultieme corner.
93' - inout Vervanging LIERSE - LOSADA Hernán wordt vervangen door HAFEZ Karim.
93' - Swinkels krijgt de rebound aan zijn voet en doet daar bijna iets wonderbaarlijks mee. Hij haalt uit van ver en knalt op het doelhout. Hier komt Lokeren goed weg.
95' - Patosi legt nog aan, maar gaat via Leye naast de kooi van Bajkovic.
95' - EINDE: Met een 1-1-gelijkspel schieten zowel Lierse als Lokeren weinig op. Na een hevig openingskwartier met twee doelpunten uit twee kansen leek een mooie voetbalavond in de maak, maar niets was minder waar. Beide ploegen brachten een zoutloze pot voetbal op de mat. Lierse had in de tweede helft nog de beste kansen op de zege, terwijl een slordig Lokeren met zichzelf in de knoop lag. Swinkels gaf Lierse bijna nog de drie punten in de slotminuten, maar trof de deklat.

P