KV Oostende

1 - 2

Sporting Lokeren

logo KV Oostende

Eindronde


Seizoen:
2014-2015
Datum:
04/04/2015
18:00
Scheidsrechter:
Gumienny Serge
Toeschouwers:
5709
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

0' - VOORAF: Lokeren opent Play Off II vanavond aan de kust. De Waaslanders zijn gebrand op een goed seizoenseinde na het mislopen van Play Off I en willen dat eerherstel inzetten met een zege tegen KV Oostende. In de reguliere competitie pakten de mannen van Peter Maes alvast zes op zes. Thuis zorgden De Pauw en twee keer Maric voor de zege (3-1) en in het Albertparkstadion maakte Koen Persoons het enige doelpunt (0-1) van de match. Toch zal Oostende zich niet zomaar opzij laten zetten door de groepsfavoriet. De Kustboys wisten in hun laatste twee wedstrijden maar liefst acht keer te scoren. Legt Sporting hier de eerste steen om alsnog een Europees ticket in de wacht te slepen of stuurt KVO de bezoekers met een kater terug naar Daknam? Volg het hier straks LIVE!
0' - OPSTELLING LOKEREN: Bij Lokeren voornamelijk gekende namen aan de aftrap. Galitsios moet achteraan wel plaats maken voor Melnjak. Voorts krijgt Leye de voorkeur op Dessers. Op Abdoun (kuit) na, is de volledige kern fit.
0' - OPSTELLING OOSTENDE: Vanderbiest mist enkel de geblesseerde Lukaku en Coulibaly, die verstek moet geven wegens het overlijden van zijn vader. Het wordt vooral uitkijken voor Siani, die met acht doelpunten topschutter is voor de Kustboys.
3' - goal Doelpunt LOKEREN - LEYE Mbaye
3' - DOELPUNT: Lokeren zet druk en dat levert meteen op: 0-1, getekend Mbaye Leye.
10' - Lokeren is voorlopig baas en heeft amper last van de sterke zeebries.
11' - De Pauw zet zich goed door en legt de bal terug achteruit. Helaas loopt daar geen Lokerenspeler om de actie te verzilveren.
14' - Patosi wisselt knap van flank naar De Pauw, maar alweer kan de voorzet geen succesvol gevolg vinden in de zestien.
16' - Jonckheere kan een eerste keer voorzetten voor Oostende, Verhulst heeft er geen probleem mee.
17' - Een interessante vrije trap voor Oostende, maar de trap van Hoefkens dwarrelt naast doel.
19' - Persoons gaat stevig door en mag bij Gumienny komen voor een stevige berisping. De kaart blijft echter op zak.
21' - Leye kan een kopbal van Patosi verlengen in doel. De vlag gaat de hoogte in, het feestje gaat niet door.
21' - Vanaken met een schicht vanop afstand, Ovono moet alles uit de kast halen om een goal te voorkomen.
23' - Lokeren heerst en blijft de kansen opstapelen. Nu is het Persoons die zijn kopbal te zwak plaatst.
25' - Ovono speelt met vuur en verliest bijna de bal. De Oostendse elf krijgen een fluitconcert over zich heen voor het povere spel tot nu toe.
29' - Brillant werpt zich voor een schot van Leye en heeft verzorging nodig.
30' - Persoons torent boven iedereen uit op de hoekschop van Patosi, maar kopt te hard naar beneden.
35' - Jonckheere mag aanleggen van buiten de zestien. De flankspeler, die net een nieuw contract kreeg bij de Kustboys, krult zijn schot echter te veel naar buiten waardoor Verhulst niet in de problemen komt.
38' - Oostende probeert wat voorzichtig naar een doelpunt te zoeken. Het afstandsschot van Siani komt daar echter niet voor in aanmerking.
40' - Ruiz neemt de bal enig mooi mee op de linkerflank, maar De Pauw doet zijn verdedigende taak en komt tussen.
41' - Vanaken zet Ovono onder druk en die moet de bal het stadion uitjassen. Uitvoetballen is vandaag niet het ding van de Oostendse goalie.
43' - Leye krijgt een dot van een kans aangeboden van De Pauw. Geen gemakkelijke hoek voor de spits, die zijn schot niet kan kadreren.
45' - RUST: Leye bezorgde Lokeren na drie minuten een droomstart op aangeven van Patosi. De trein van de bezoekers stoomde daarna gewoon door, maar een tweede treffer viel er nog niet. De thuisploeg moest naar adem happen en kon Sporting niet in de problemen brengen. Een duidelijk ontevreden Vanderbiest heeft oplapwerk in de kleedkamer.
46' - inout Vervanging KVO - BRILLANT Frederic wordt vervangen door MILIC Antonio.
46' - inout Vervanging KVO - SIANI Sebastien wordt vervangen door BERRIER Franck.
46' - Sporting trapt de tweede helft op gang. Vanderbiest grijpt snel in en zet Berrier in de plaats van Siani. Milic moet de geblesseerde Brillant depanneren.
49' - Oostende komt feller uit de kleedkamer. Ruiz breekt door op rechts en staat oog in oog met Verbist, die goed uit zijn doel komt. Bij het wegwerken wordt Jonckheere nog in de edele delen geraakt. Een pijnlijke zaak.
52' - yellow Gele kaart voor PERSOONS Koen (LOKEREN)
54' - Vanderbiest is nog steeds niet tevreden aan de zijlijn. Als een volleerd volleyballer smasht hij de bal weg.
55' - yellow Gele kaart voor ODOI Denis (LOKEREN)
56' - Musona is sneller op de bal dan Odoi. De Lokerse rechtsachter moet aan de rem hangen en krijgt een geel karton.
57' - Ook Maes haalt kunstjes uit aan de bank. Hij legt een slechte uittrap van Verhulst dood op de borst.
57' - yellow Gele kaart voor MELNJAK Dario (LOKEREN)
60' - Lokeren heeft het niet onder de markt met Oostende, dat sterker voor de dag komt dan voor de pauze.
62' - Ingason begaat de professionele overtreding om een Oostende aanval af te breken. Tot verwondering van de trainer van de thuisploeg krijgt hij daarvoor geen kaart.
63' - Ingason wil het veel te mooi doen en verspeelt de bal op een levensgevaarlijke plaats. Ruiz komt op aangeven van Canesin alleen voor Verhulst, maar mist onbegrijpelijk. Hier komt Lokeren wel erg goed weg.
64' - Vanderbiest steelt opnieuw de show aan de zijlijn en wil zelf al gaan ingooien. Zo krijgt hij de lachers op de hand.
68' - Nu snoept Musona de bal af van Maric. Verhulst kan gelukkig net op tijd in de voeten duiken om de gelijkmaker te voorkomen. Lokeren toont een ander gezicht dan in de eerste 45 minuten.
70' - goal Doelpunt LOKEREN - VANAKEN Hans
70' - DOELPUNT: Oostende verdiende de gelijkmaker, maar het doelpunt valt aan de overkant. Vanaken kan na een hoekschop volledig vrijstaand binnenkoppen. Is de thuisploeg nog in staat om hiertegen een vuist te maken?
71' - goal Doelpunt KVO - MUSONA Knowledge
72' - DOELPUNT: De woorden zijn nog niet koud of daar is de tegentreffer al voor Lokeren. Musona geeft de Oostendse fans weer hoop.
74' - inout Vervanging LOKEREN - ODOI Denis wordt vervangen door GALITSIOS Giorgos.
77' - KVO blijft nu komen. Verhulst is net snel genoeg op de voorzet van Canesin.
80' - inout Vervanging LOKEREN - PATOSI Ayanda wordt vervangen door ABDURAHIMI Besart.
81' - inout Vervanging KVO - RUIZ John Jairo wordt vervangen door RUYTINX Bjorn.
81' - Ruytinx is de laatste invaller voor de thuisploeg. Hij lost de geblesseerde Ruiz af. Maes gebruikt met Abdurahimi ondertussen zijn tweede wissel.
82' - Locigno met een lepe bal vanuit een scherpe hoek, Verhulst is alert.
83' - Oostende blijft aandringen, Lokeren moet pompen of het verzuipt in zee. Hoefkens plaatst zijn schot te zwak om Verhulst te verschalken.
86' - Een vrijschop van Berrier gaat over alles en iedereen richting de spionkop. Gewoon een doeltrap.
89' - Vanaken schildert een voorzet op het hoofd van Leye. Ovono moet een wonderbaarlijke redding uit zijn mouwen schudden om de 1-3 te voorkomen.
89' - inout Vervanging LOKEREN - LEYE Mbaye wordt vervangen door DESSERS Cyriel.
91' - Het wordt nog vier minuten extra overleven voor de bezoekers. Valt er nog een treffer of pakt Lokeren de drie punten?
94' - Lokeren komt drie tegen twee te staan, maar Abdurahimi doet te weinig met de kans en Ovono pakt.
95' - EINDE: De spelers van Oostende liggen uitgeteld op de mat. In de eerste helft waren ze nergens en had Lokeren de partij perfect in handen, maar na de rust was de thuisploeg de betere. KVO verdiende een gelijkmaker, maar Vanaken kopte aan de overkant binnen. Musona liet de aansluitingstreffer meteen daarna niet liggen. Lokeren moest plooien, maar buigen deden ze niet. Zo trekt Sporting alsnog aan het langste eind en is Play Off II goed ingezet.

P