Sporting Lokeren

1 - 2

KAA Gent

logo Lokeren
Seizoen:
2015-2016
Datum:
27/10/2015
20:30
Scheidsrechter:
Vertenten Bart
Toeschouwers:
8020
logo KAA Gent

Doelpunten

Doelpuntenmaker
Goal
1-2
goal65
Doelpuntenmaker
Goal
0-1
goal18
0-2
goal58

Ploegopstellingen

Verslag

De eerste helft kende een duidelijk spelbeeld: de thuisspelers trokken zich massaal terug, de bezoekers moesten gaten zien te vinden in het Lokerse pantser. In het eerste kwartier slaagde AA Gent daar niet in.
Na 18 minuten lukte het Raman - die pas 10 minuten voor de aftrap te weten kwam dat hij de geblesseerde Matton moest vervangen - dan toch. De aanvaller nam de bal aan, draaide en trapte heerlijk over Verhulst in doel. Raman vierde de mooie goal met zijn denkbeeldige snookerkeu. AA Gent controleerde daarna en kampeerde op de Lokerse speelhelft, maar voetbalde iets te traag om meer echte kansen te creëren. Aan de overkant zorgden Ngolok en Coelho op het einde van de eerste helft voor schuchter doelgevaar. De bezoekers kwamen scherper uit de kleedkamers en Verhulst moest vrijwel meteen een kopbal van Saief in twee tijden stoppen. Neto trapte nadien voorlangs, maar net voor het uur was het wel raak voor de Braziliaan. Op een voorzet van Saief kopte Neto de bal krachtig voorbij de kansloze Verhulst.
Niets deed vermoeden dat we nog een match zouden zien, want Lokeren kon absoluut geen vuist maken. Raman kwam alleen voor Verhulst na mistasten van Ticinovic, maar deze keer tikte hij de bal net naast.
De thuisploeg bleef zo in de match en het werd al helemaal spannend toen Miric na een knappe assist van Coelho wel erg makkelijk Mitrovic mocht uitkappen. Sels stond in de korte hoek, maar Miric plaatste de bal koeltjes tussen zijn benen. AA Gent had zich duidelijk in slaap laten wiegen en Lokeren kwam dicht bij de 2-2. Invaller Starzynski trapte meteen na de 1-2 de gelijkmaker op Sels, Ingason kopte net naast. De Lokerse storm ging dan even liggen en ref Vertenten moest zijn gele kaart te vaak bovenhalen. Net voor tijd haalde Depoitre de achterlijn en stonden er twee ploegmaats moederziel alleen voor doel, maar de aflegger van de Rode Duivel was onzorgvuldig. De laatste lange bal van Verhulst zaaide nog paniek, maar Miric en Enoh konden niet op doel besluiten. Zo haalde AA Gent na een moeilijk laatste halfuur toch de drie punten binnen. Leekens moet nog even wachten op zijn eerste punten.Bron verslag sporza.be

P