Club Brugge

2 - 1

Sporting Lokeren

logo Club Brugge
Seizoen:
2015-2016
Datum:
31/01/2016
18:00
Scheidsrechter:
Geldhof Frederik
Toeschouwers:
26340
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

0' - VOORAF: Lokeren neemt het op speeldag 24 op tegen Club Brugge. Nooit een gemakkelijke verplaatsing voor de Waaslanders, want hun laatste zege op Jan Breydel dateert van seizoen 2012-2013. Sporting trekt met een gehavende ploeg naar West-Vlaanderen. Georges Leekens kan immers geen beroep doen op Persoons, Maric, Joao Carlos en Coelho. Door de vele afwezigen mag jongeling Robbie Ringoet plaatsnemen op de bank. Verder staat Ninaj centraal achterin en krijgt Abdurahimi de voorkeur op Patosi.

Bij Club gunt Michel Preud'homme enkele spelers rust. Vossen, Izquierdo en Vormer zitten op de bank. Met De Bock en Vanaken staan wel twee ex-Lokerenspelers in de basis. Kunnen zij hun voormalige ploeggenoten een peer stoven?
1' - De wedstrijd wordt onder goedkeurend oog van scheids Frederik Geldhof op gang gefloten.
7' - Op enkele defensieve foutjes na versieren beide teams nog geen zuivere kansen. De hertekende elftallen tasten wat af.
9' - Ticinovic houdt Gedoz af en krijgt daarbij een slagje in het gezicht. Die reageert nogal heftig tegen ref Geldhof, maar wordt daar gelukkig nog niet voor bestraft.
11' - goal Doelpunt LOKEREN - HARBAOUI Hamdi
11' - Daar is Harbaoui! Een vrije trap van Bolbat wordt door Claudemir doorgekopt, waarna de Tunesiër het natuurlijk niet laat liggen.
12' - goal Doelpunt CLUB - REFAELOV Lior
12' - De bordjes hangen onmiddellijk weer in evenwicht. Refaelov gaat op wandel en schiet via Overmeire voorbij Verhulst.
21' - yellow Gele kaart voor MIRIC Marko (LOKEREN)
22' - Miric tikt Vanaken aan en krijg het eerste geel van de match.
23' - Gedoz krijgt de bal van een naar binnen snijdende Refaelov en trapt in één tijd over. Hier had de Braziliaan meer mee kunnen doen.
25' - Diaby zoekt de diepte en legt prima terug op Vanaken. Diens boezemvriend Verhulst moet in hoekschop werken.
28' - Rassoul moet even gaan zitten en tast naar de hamstring. Overmeire gebaart een spierscheur naar de bank. Moet de middenvelder eraf?
28' - goal Doelpunt CLUB - REFAELOV Lior
28' - Club maakt tegen tien man een tweede doelpunt. Opnieuw Refaelov, opnieuw een afgeweken bal die Verhulst vloert.
31' - inout Vervanging LOKEREN - RASSOUL Joher Khadim wordt vervangen door ENOH Lowis Mbah.
31' - Alweer een personeelsprobleem voor Leekens. Rassoul kan niet verder en wordt vervangen door Enoh.
35' - Lokeren combineert goed via Overmeire, Harbaoui en Miric. Die laatste kan zijn voorzet echter niet verzorgen en vindt geen medespeler op weg naar doel.
37' - yellow Gele kaart voor TICINOVIC Mario (LOKEREN)
43' - Lokeren komt er af en toe uit, maar de pogingen op doel ontbreken. Abdurahimi probeert zich tussen twee Club-verdedigers te wringen, maar loopt zich vast op De Bock. De claim voor een strafschop is wat licht.
45' - yellow Gele kaart voor VERHULST Davino (LOKEREN)
45' - Een verre bal van Club lijkt onschadelijk, maar Verhulst komt ietwat onnodig toch uit. Hij krijgt de bal niet goed weg en loopt Vanaken voor alle veiligheid toch maar omver. Een gele kaart is zijn deel.
45' - RUST: Lokeren kwam na elf minuten via Harbaoui voor, maar zag die bonus snel gekeerd door een afgeweken schot van Refaelov. Diezelfde Israëliër zag daarna zijn tweede van de avond binnengaan via het been van Odoi. Nadien bleef de partij vrij evenwichtig, geen enkele ploeg kon de controle opeisen.
46' - De tweede helft gaat van start. Krijgen we nog meer doelpunten te zien?
49' - Refaelov zoekt de hattrick met een afstandsschot, maar hij schiet een metertje naast.
55' - yellow Gele kaart voor BOLBAT Serhiy (LOKEREN)
57' - Verhulst moet de uittrappen aan zijn verdediging laten, hij heeft duidelijk ergens last van. Copa warmt zich ondertussen al op. Stapelen de blessures zich nog wat verder op bij Lokeren?
60' - Gedoz stuurt Vanaken in de diepte met een panna bij Odoi, maar de pass is te hard om nuttig te zijn.
62' - De tweede helft brengt geen beterschap tegenover de eerste. Patosi staat klaar om in te vallen, misschien kan hij iets toevoegen aan het flauwe spel?
64' - inout Vervanging LOKEREN - ABDURAHIMI Besart wordt vervangen door PATOSI Ayanda.
65' - Gedoz snijdt via Refaelov naar binnen en heeft de 3-1 aan de voet. Opnieuw gaat de Braziliaan te onstuimig te werk.
69' - Vanaken lobt de bal achter de Lokeren-verdediging, waar Diaby zich loswringt van Ingason. Verhulst staat pal en raapt makkelijk op.
71' - Het is bij wijlen pover voetbal in het Jan Breydelstadion. Beide teams verspelen om beurt knullig de bal.
73' - Diaby haalt nog eens de achterlijn en legt prima terug op Gedoz, die z'n zoveelste kans verkwist. Het publiek wordt stilaan ongeduldig.
74' - yellow Gele kaart voor NINAJ Branislav (LOKEREN)
74' - Geldhof laat voordeel aan Club na een fout op Gedoz. De daaropvolgende voorzet van De fauw op rechts is ondermaats. Geldhof haalt nadien z'n gele kaart boven voor Ninaj. De vijfde al voor de bezoekers.
77' - Patosi mikt z'n eerste vrije trap van de match vrij hoog over. Met dit soort kansen moet Lokeren beter omspringen.
77' - inout Vervanging CLUB - GEDOZ Felipe wordt vervangen door IZQUIERDO Jose.
82' - Denswil mag vanop een interessante plek aanleggen op vrijschop. Verhulst blijft echter goed keepen.
84' - Patosi haalt uit vanuit de tweede lijn, maar z'n poging kan Butelle niet verontrusten.
85' - Izquierdo krijgt erg veel tijd om te trappen. De invaller doet dat ook, maar andermaal gaat Verhulst goed plat.
86' - Harbaoui komt dicht bij de gelijkmaker. Op de rand van de zestien mikt hij naar de kortste hoek, waar Butelle in de weg ligt.
89' - inout Vervanging CLUB - DIABY Abdoulay wordt vervangen door VOSSEN Jelle.
89' - De twee trainers brengen nog een spits in. Dessers en Vossen komen respectievelijk Miric en Diaby vervangen.
90' - inout Vervanging LOKEREN - MIRIC Marko wordt vervangen door DESSERS Cyriel.
93' - EINDE: De ruststand is ook de eindstand. Het evenwichtige spelbeeld van de eerste helft was ook na de pauze te zien, maar Lokeren kon zich niet doorzetten in de jacht naar een (verdiende) gelijkmaker. Al bij al een goeie partij van de Waaslanders, zeker met al de afwezigen in het achterhoofd.

P