RSC Anderlecht

1 - 0

Sporting Lokeren

logo RSC Anderlecht
Seizoen:
2016-2017
Datum:
16/10/2016
18:00
Scheidsrechter:
Dierick Christof
Toeschouwers:
18179
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

0' - VOORAF - Om 18u00 hervat Sporting Lokeren op het veld van RSC Anderlecht de Belgische competitie na een korte interlandbreak. Van de 44 confrontaties met paars-wit, kon Lokeren er maar vijf winnen. Opnieuw een moeilijke opdracht dus voor trainer Georges Leekens en de zijnen. De laatste zege in het Astridpark dateert van het seizoen 2013-2014, toen ene Hans Vanaken er in zijn debuutwedstrijd twee in het mandje legde.
0' - OPSTELLINGEN - Leekens moet het achterin doen zonder de geblesseerde Joao Carlos en zet het duo Maric-Ingason achteraan. Copa raakte wel fit en staat in doel. Bij Anderlecht krijgt Massimo Bruno zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer. Met Harbaoui en De Sutter zit bij beide ploegen een ex-spits van de opponent op de bank. Benieuwd of ze in actie komen tegen hun voormalige werkgever.
3' - Scheidsrechter Christof Dierick heeft het startsignaal gegeven. Lokeren trapt af in een zonnig Constant Vanden Stockstadion.
4' - Coelho gaat stevig in duel en krijgt al snel een eerste waarschuwing van de ref.
9' - Bruno wordt op rechts prima gelanceerd door Tielemans. Zijn voorzet krijgt geen vervolg.
11' - Een overmoedige Coelho schiet van erg ver. Het schot van de Braziliaan gaat hoog over.
14' - Bruno dwingt een eerste hoekschop af voor Anderlecht. Copa heeft in het daaropvolgende duel een tikje gekregen, maar kan snel verder.
17' - Ingason kopt een hoge voorzet recht in de voeten van Teodorczyck, maar die knalt pal op Copa.
23' - Kara verspeelt de bal en Coelho lanceert Bolbat. Hij is samen met De Ridder doorgebroken, maar wordt afgevlagd voor buitenspel.
24' - yellow Gele kaart voor GALITSIOS Georgios (LOKEREN)
25' - Stanciu lanceert een snijdende vrije trap vanop links, Copa moet de doorgekopte bal uit doel ranselen.
27' - Lokeren komt nu en dan eens piepen. Eerst verloor Skulason nog het duel in de zestien, nu mikt De Ridder van buiten het strafschopgebied over doel.
29' - De thuisploeg heeft het meeste balbezit en Lokeren moet gaan uitkijken. Teodorczyck kan zijn voet net niet tegen een voorzet van Tielemans plaatsen. Daarna krijgt Hanni een mooie dribbelingeving, maar de RSCA-aanvoerder zet slecht voor.
40' - Opnieuw Anderlecht. Teodorczyck gaat het duel aan met Maric en legt (iets te laat) terug op Stanciu. Die mikt een plaatsbal naast de kooi van Copa.
41' - Opnieuw Teodorczyck-Stanciu in de combinatie. Nu besluit de Roemeen recht op Copa. De Lokerse doelman heeft zijn bezigheid deze wedstrijd.
42' - Een eerste corner voor Lokeren. Bolbat krult hem pal in de handen van Roef.
42' - yellow Gele kaart voor TERKI Medhi (LOKEREN)
43' - Stanciu knalt de door Terki weggegeven vrije trap recht op de Lokerse muur. Ook de daaropvolgende hoekschop brengt weinig op. Anderlecht domineert, maar faalt voorlopig in de zone van de waarheid.
45' - yellow Gele kaart voor TIELEMANS Youri (ANDERLECHT)
45' - Een minuut extra tijd, waarin Tielemans nog een professioneel foutje begaat op Bolbat. De Anderlecht-youngster krijgt er geel voor.
45' - RUST - We duiken met een brilscore de pauze in na een weinig hoogstaande wedstrijd. Anderlecht was 45 minuten baas, maar telkens kwam de laatste pass er niet uit of was de afwerking matig. Copa had wel enkele belangrijke reddingen in huis om de nul op het bord te houden. Lokeren moet dan weer nuttiger gaan omspringen met de foutjes waarop de thuisploeg toch te betrappen is.
46' - De tweede helft kan alleen maar beterschap brengen, denken we dan. Aan beide zijden geen vervangingen.
55' - Lokeren komt wat beter in de partij onder impuls van De Ridder. Miric kan een voorzet van Galitsios net niet genoeg richting meegeven.
58' - De bezoekers hebben wat vertrouwen gewonnen. Coelho heeft vrije schietkans in de zestien, maar wordt helemaal overhoop gelopen door een Anderlechtverdediger. Geen strafschop, oordeelt Dierick. Onbegrijpelijk!
59' - Het wordt warm voor het Anderlechtdoel. Nu laat Miric opnieuw na om binnen te koppen, net naast.
60' - inout Vervanging ANDERLECHT - STANCIU Nicolae wordt vervangen door CAPEL Diego.
65' - Teodorczyck bijna, maar Copa is snel uit zijn doel. Anderlecht probeert recht te krabbelen na de karrenvracht aan kansen van Lokeren.
68' - inout Vervanging ANDERLECHT - BRUNO Massimo wordt vervangen door BADJI Stéphane.
75' - Copa is alweer vliegensvlug uit zijn doel. De Ivoriaan zit sneller op de bal dan Hanni.
77' - Terki heeft zich bezeerd en moet naar de kant voor verzorging. Benieuwd of hij nog verder kan. Rassoul lijkt zijn vervanger te gaan worden.
78' - inout Vervanging LOKEREN - TERKI Medhi wordt vervangen door RASSOUL Joher Khadim.
79' - Badji haalt verwoestend uit op de rand van de zestien. Zijn schot spat uiteen op de paal.
80' - red Rode kaart voor GALITSIOS Georgios (LOKEREN)
80' - Galitsios probeert Capel in snelheid af te troeven, maar maait daarbij de Spanjaard ook onderuit. Het lijkt spectaculair, en Dierick geeft meteen rood voor de Griek.
82' - inout Vervanging LOKEREN - BOLBAT Serhiy wordt vervangen door TICINOVIC Mario.
83' - yellow Gele kaart voor TICINOVIC Mario (LOKEREN)
83' - Paars-wit komt met een slotoffensief. Ticinovic moet een fout begaan op Capel.
85' - inout Vervanging LOKEREN - COELHO Jakson Avelino wordt vervangen door DE SUTTER Tom.
85' - Leekens gooit De Sutter er nog in. Hij wordt verwelkomd met een fluitconcert door een deel van de Anderlechtfans.
89' - inout Vervanging ANDERLECHT - SPAJIC Uros wordt vervangen door HARBAOUI Hamdi.
89' - goal Doelpunt ANDERLECHT - TEODORCZYCK Lukasz
89' - Lokeren krijgt het deksel nog op de neus in de slotfase. Teodorczyck doet het dan toch met een onhoudbare kopstoot, de assist is van Kara.
91' - yellow Gele kaart voor HANNI Sofiane (ANDERLECHT)
94' - Paars-wit tikt het nu uit.
96' - EINDE - Lokeren mag hier gerust van balen. Het duurde tot de 89e minuut eer Teodorczyck de score kon openen voor Anderlecht. Na een flauwe eerste helft, kwam Sporting beter uit de kleedkamers en kreeg zelfs een resem aan kansen en een zo overduidelijk niet gefloten penalty !!. Anderlecht moest even bekomen, en bracht ook nadien niet veel beter voetbal op de mat. Toch wist Teodorczyck Copa in de slotminuten nog te verslaan met een stevige kopbal. Met een gelijkspel had Lokeren kunnen leven, met deze score niet.

P