Standard Liège

1 - 1

Sporting Lokeren

logo Standard Liège
Seizoen:
2016-2017
Datum:
21/12/2016
20:30
Scheidsrechter:
Delferiere Sébastien
Toeschouwers:
22016
logo Lokeren

Doelpunten

Doelpuntenmaker
Goal
1-1
goal73

Ploegopstellingen

Verslag

Standard kon zich na de 2-2 tegen Racing Genk geen nieuw puntenverlies meer veroorloven. De spelers van coach Alaksandar Jankovic zagen zich dan ook genoodzaakt om de Lokerse opmars in het klassement te stuiten.
Van die noodzaak viel in het begin van de wedstrijd weinig te merken. Beide ploegen schoten als ouderwetse diesels uit de startblokken waardoor het lang wachten was op enige vorm van animo op Sclessin. Na een ellenlange aftastingsfase tekende Steve de Ridder op het halfuur eindelijk voor de eerste bal tussen de palen. Het antwoord van Standard bleef niet lang uit, want ook Trebel kon Copa een eerste maal aan het werk zetten. Even later probeerde Orlando Sa het met de rust in zicht nog eens met een kopbal, maar zijn poging werd door de Lokerse goalie met een ultieme handveeg uit doel gered.
Na de rust gingen de Luikenaars verder op de ingeslagen weg en het was dan ook niet lang wachten op de openingstreffer. Na een dikke vijf minuten liet Copa de deur wel heel erg wijd openstaan. Goreux was haast verplicht om zijn voorzet te herzien en de Ivoriaan met een sluw schotje te grazen te nemen.
Standard was plots alomtegenwoordig en Lokeren leek een vogel voor de kat. Belfodil ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt, maar een uitstekende poging uit de draai hobbelde net naast de Lokerse kooi. De spelers van Runar Kristinsson kreunden onder de druk, maar plots viel de gelijkmaker letterlijk uit de lucht. Hubert kwam op een hoge bal onzacht in aanraking met Ingason. De Standard-doelman loste de bal en Mijat Maric was goed gevolgd om de gelijkmaker op een diefje binnen te frommelen. De thuisploeg reageerde aangeslagen na de discutabele 1-1 en bovendien speelden de Luikenaars te overhaast om nog aanspraak te maken op de zege. Puntenverlies was onvermijdelijk, ook al pakte Persoons in het absolute slot nog een tweede gele kaart.Verslag sporza.be

P