FC Barcelona

2 - 0

Sporting Lokeren

logo FC Barcelona

UEFA Cup


Seizoen:
1976-1977
Datum:
20/10/1976
20:00:00
Scheidsrechter:
Casha Richard (Malta)
Toeschouwers:
45000
logo Lokeren

Doelpunten

Doelpuntenmaker
Goal
1-0
goal79
2-0
goal89
Doelpuntenmaker
Goal

Ploegopstellingen

Verslag

"Sporting tegen FC Barcelona -- Roland Ingels : de kuitenbijter : (Door Vic De Roeck)" Na zijn geslaagd Europees debuut werd Sporting Lokeren in de tweede ronde van het UEFA-Cuptornooi 1976-1977 geconfronteerd met een tegenstander van formaat : FC Barcelona. Voor de heenwedstrijd in het kolkende Nou Camp dienden de veelkleurigen Hoogenboom, Ingels, Velkeneers, Dalving, De Schrijver, De Beuckelaer, Hansen, Verheyen, Mommens, Lubanski en Henrotay, alsook invaller Jan De Koning, het op te nemen tegen kanjers van voetballers als Mora, Ramos, Miguell, Amarillo, Costas, Neeskens, Reixach, Asensi, Cruijff, Sotil, Clares, Macizo en Olmo.
Pas in het laatste kwartier kon het team van coach Rinus Michels voldoende afstand nemen van de opponenten uit het Waasland. Doelpuntenmakers waren Cruijff in de 80ste minuut en Clares in de toegevoegde tijd, net nadat de Maltese scheidsrechter Casha zag hoe Hans Van Someren paraat stond om in te vallen. Het was overigens Ladislav Novaks bedoeling nog wat tijd te rekken en het ritme van El Barca te breken om verder onheil te voorkomen. Met een ondubbelzinnig flegma wuifde titularis Hoogenboom echter de doublure weg. Luttele seconden later werd het jammer genoeg 2-0. Concentratieverlies ? Lokeren JOHAN CRUIJFF
In oktober '76 deed het nieuws volop de ronde dat Johan Cruijff zich voor elke minuut interview rijkelijk liet betalen. In de catacomben van Nou Camp kwamen wij echter tot de vaststelling dat Johan zich veeleer opstelde als een echte heer. Op onze vraag of er een gesprek van een paar minuten af kon antwoordde de Nederlandse vedette prompt : "Als u het wenst kunnen we zelfs een twintigtal minuten doorgaan". Al die tijd praatte Johan honderduit en aarzelde bovendien niet de Lokerse spelers te complimenteren voor hun prestatie, terwijl Fiel Laureys eveneens zijn oor te luisteren legde.
's Anderendaags blokletterde een Spaanse sportkrant : "God, wat heeft het moeite gekost". Juist. Lokeren

P