Sporting Lokeren

1 - 1

Dynamo Moskou

logo Lokeren

UEFA Cup


Seizoen:
1980-1981
Datum:
17/09/1980
20:00:00
Scheidsrechter:
Lambert (Frankrijk)
Toeschouwers:
12000
logo Dynamo Moskou

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Kakkerlakken en kwalificatie in Moskou : (Door Vic De Roeck)" "Ik heb al met Brezjnev gebeld dat we de wedstrijd niet zullen boycotter. Lokeren gaat zeker naar Moskou", reageerde Alois Derycker in 1980 op de loting in hotel Atlantis in Zürich, nadat Sporting samen met Dynamo uit de urne was gekomen. Daar voegde de betreurde manager van de tricolores toen nog even aan toe: "Nee, ernstig nu. lk vind het helemaal niet zo'n leuke loting".

En toch werd het achteraf een mooi succes tegen de legerploeg van de legendarische doelman Lev Yashin.
Diens opvolger, tijgerkat Vladimir Pilgouy, was in september 1980 nochtans de held van Daknam geweest. Een krampachtig Sporting kwam niet verder dan een tegendoelpunt uit strafschop van alweer René Verheyen, vier minuten nadat Rik Van Cauter, ingevallen voor Wlodek Lubanski, van de sokken werd gelopen.
Ongeveer een half uur eerder was Dynamo tot tien man herleid wegens de uitsluiting van de gesnorde spits Vladimir Gazaev, de maker van het openingsdoelpunt. Genoemde Moskoviet had namelijk een zware fout gemaakt op Marc Verbruggen die op bewuste dag samen met Hoogenboom, lngels, Snelders, De Schrijver, Larsen, Verheyen, Somers, Lubanski (Van Cauter), Mommens en Lato tussen de krijtlijnen liep.
De Tsjechische international Karol Dobias, de dag voordien neergestreken in de Durmestad, was een van de twaalfduizend toeschouwers.

P